Tachos overrompelt Hellas

Foto: Tachos

Het had zomaar een willekeurige eindstand kunnen zijn… De 21-7 die bij rust op het scorebord stond! Hoezo overtuigend…? Want dat het met de spirit en ‘de wil om te winnen’ wel goed zit dat konden we vorige week al zien. Alleen toen worstelde Tachos nog wat meer met zichzelf. Hoe anders was het ’n week later…

Tegen Hellas uit Den Haag, een club waar trainer Hans van Dijk in het verleden succesvol werkzaam was, startte Tachos erg scherp, geconcentreerd en opnieuw met een zeer goede wedstrijdinstelling! Met Michiel de Folter terug op doel en de aanvallers die dit keer hun vizier beter afgesteld hadden wisten de mannen van Red-Rag Tachos de Hagenaars in die eerste helft volledig weg te spelen. Zonder enige aarzeling en met volop overtuiging kwam het jonge team van Tachos uit de startblokken. Goed aanvalsspel, prima break-outs en een reeks van mooie doelpunten door o.a. Luc v. Ommen, Jelte Hiemstra, Nick Veltman, Joep Voermans en penaltykiller Joost Rombouts werden aan het thuispubliek voorgeschoteld. Ook verdedigend stond Tachos goed, ze gaven weinig weg en dat zorgde voor behoorlijk wat radeloosheid aan Haagse kant. Hun frustratie probeerde men op tegenstander en het arbitrale duo af te reageren maar Tachos liet zich daardoor niet uit z’n spel halen en werkte onverstoord verder tot aan die mooie ruststand van 21-7.

Na de pauze pakte Tachos de draad goed op, er volgden nog enkele doelpunten en daarna gebruikte coach Hans van Dijk de mogelijkheid om iedereen speeltijd te geven en door te wisselen. Het werd wat slordiger, Hellas kon iets vaker scoren maar door fraaie reddingen van de 3 jonge Waalwijkse keepers kwam de royale voorsprong geen enkel moment in het gedrang en zo wist Red-Rag Tachos de overtuigende eindstand van 30-19 op het bord te krijgen!

Trainer-coach Hans van Dijk had een erg goede wedstrijd van zijn team gezien ‘we zaten er vanaf het begin goed bovenop, er stond een prima dekking en we wisten snel en succesvol om te schakelen. Na die fraaie ruststand wisten we het goed uit te spelen en hebben we een volwassen teamprestatie geleverd. Kortom trots op deze groep en het geeft vertrouwen voor de komende weken’

Tachos speelt z’n volgende Eredivisie thuiswedstrijd op zaterdag 23 oktober tegen Greenpark Aalsmeer. Aanvang om 21.00u. Locatie Sporthal De Slagen.
Vooraf speelt de landelijke Tachos A-jeugd tegen BFC uit Beek. (aanvang 19.00u)
PS. vergeet je QR-code niet!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden