RKC Waalwijk komt tekort in Almelo

ALMELO – In de late zondagmiddagwedstrijd in Almelo is het RKC niet gelukt om een vuist te maken tegen Heracles. Door een goal van Delano Burgzorg verliezen de Geelblauwen met minimaal resultaat: 1-0.

Weinig kansen

De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide partijen creëerden samen een handjevol kansen, waarbij de beste mogelijkheden voor de Almeloërs waren. Het waren echter de Geelblauwen die na 20 minuten voor het eerst van zich lieten horen. Na een succesvolle dribbel van Saïd Bakari kwam de bal in het vijfmetergebied voor de voeten van Jens Odgaard, maar zijn schot kon ternauwernood nog worden verdedigd.

Een aantal minuten later was het de beurt aan Heracles, aanvaller Burgzorg ging één-op-één op doelman Etienne Vaessen af. De doelman stond echter goed op zijn post. Niet veel later was het opnieuw Burgzorg die gevaar stichtte, met een actie vanaf de rechterkant speelde hij zichzelf vrij. Ook ditmaal was Vaessen het eindstation. De eerste helft eindigde zoals hij begon: 0-0.

Tegengoal

Waar in de eerste helft alle kansen op één hand te tellen waren, was dat in de tweede helft wel anders. Heracles Almelo was binnen vijf minuten gevaarlijk via Bilal Basacikoglu, maar zijn schot ging maar net voorlangs. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de voorsprong en kregen goede mogelijkheden, zoals de scrimmage voor het doel van RKC in de 58e minuut. Heracles haalde driemaal uit, maar de Geelblauwen wisten de bal even vaak te blokken, waarna een corner volgde. Uit de hoekschop werden de Almeloërs opnieuw gevaarlijk, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Burgzorg kwam. Hij werkte zich door de verdediging en schoot in de korte hoek hard en hoog raak: 1-0.

Na de tegengoal moesten de Geelblauwen op jacht naar de gelijkmaker, maar werd Heracles via Rai Vloet diep gestoken. Vaessen redde echter prima. RKC probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Joseph Oosting niet meer. Daarmee blijft RKC op vijf punten staan.

Aanstaande zaterdag spelen de Geelblauwen een thuiswedstrijd, op 2 oktober (18.45 uur) is Go Ahead Eagles de tegenstander.