RKC Waalwijk verliest thuis van Willem II

RKC Waalwijk is er helaas niet in geslaagd om een positief resultaat te halen tegen Willem II. Na 90 minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord, nadat de aansluitingstreffer van Melle Meulensteen net te laat kwam.

Schaarse kansen

De wedstrijd tussen RKC en Willem II begon aftastend, met weinig mogelijkheden voor beide doelen. De enige kleine kansen kwamen op naam van Michiel Kramer en Iliass Bel Hassani met een schot voorlangs, terwijl namens Willem II Pol Llonch en Driess Saddiki hoog over schoten. Beide ploegen wisten het vijandelijke doel niet makkelijk te vinden, waardoor het aantal kansen schaars was. Daarmee gingen beide teams met 0-0 de rust in.

Te late aansluitingstreffer

Na rust kreeg Willem II de overhand in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 52e minuut in de 0-1. Het schot van Görkem Saglam werd nog gekraakt, maar Kwasi Wriedt benutte de rebound. Kort hierna werd het ook 0-2. Etienne Vaessen bracht nog redding op het schot van Ché Nunnely, maar Mats Kohlert benutte de afgeslagen bal. RKC moest op zoek naar de aansluitingstreffer en probeerde het via schoten van Kramer, Bakari en Gaari, maar alledrie vonden Timon Wellenreuther op hun weg.

Na 85 minuten spelen werd RKC opnieuw gevaarlijk. Invaller Achraf El Bouchataoui kon vanaf de zestienmeter schieten, maar zijn volley ging maar net over. In de blessuretijd werd het alsnog 1-2, toen aanvoerder Melle Meulensteen een geplaatste bal binnenschoot. Het bleek helaas te laat om nog gevaarlijk te worden, waardoor RKC in eigen huis verliest van Willem II.