RKC Waalwijk pakt punt na enerverende avond bij FC Utrecht

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij FC Utrecht. Na een vroege achterstand knokten de Geelblauwen zich terug, waarna er uiteindelijk een gelijkspel werd behaald in een verhitte Galgenwaard.

Enerverend

De Geelblauwen kregen vroeg in de eerste helft direct een tik te verwerken. Simon Gustafson kreeg de tijd en ruimte om vanaf de rand van de zestienmeter uit te halen en deed dat goed: 1-0. RKC kreeg kort hierna al een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Richard van der Venne werd gevloerd door Mike van der Hoorn, waarna scheidsrechter Martens naar de stip wees. Uiteindelijk was het doelman Maarten Paes die de penalty van Jens Odgaard keerde.

Na 20 minuten kon het uitvak alsnog juichen. Na goed doorzetten van Vurnon Anita was het diezelfde Odgaard die de 1-1 binnen prikte. Direct hierna werd de wedstrijd echter stilgelegd, doordat er voorwerpen van de thuistribune werden gegooid. Na een flinke pauze van ruim 20 minuten werd de eerste helft alsnog hervat.

FC Utrecht had kort na de onderbreking een grote kans via Tasos Douvikas, oog in oog met Etienne Vaessen schoot hij op de kruising. Toch waren het de Geelblauwen die een minuut voor het rustsignaal op voorsprong kwamen. Na een counter uit het boekje via Saïd Bakari en Van der Venne, legde de middenvelder breed om de vrijstaande Alexander Büttner. De mee opgekomen linksachter joeg hem hierna schitterend in de kruising: 1-2. Het betekende automatisch ook de ruststand.

Hectische slotfase

In de tweede helft kreeg de thuisploeg direct een dot van een kans. De ingevallen Sander van de Streek schoot echter via Melle Meulensteen op de paal. Utrecht zette aan op jacht naar de gelijkmaker en vond deze ook. Na een overtreding van Ahmed Touba ging de bal voor de tweede keer deze avond op de stip. Ditmaal schoot Douvikas raak: 2-2.

In de periode hierna had RKC het lastig tegen FC Utrecht. Toch kregen ook de Geelblauwen mogelijkheden, via onder andere Ayman Azhil en Van der Venne. In de slotfase van de tweede helft kreeg RKC na een lange bal van Vaessen nog een kans door Michiel Kramer, maar FC Utrecht omsingelde de Geelblauwen. Even leek het er op dat de ploeg van Oosting Utrecht zou verlaten met een nederlaag, toen Van der Hoorn de 3-2 binnen schoot. Die treffer ging echter niet door, doordat de VAR hands zag bij spits Adrian Dalmau. Het bleef dus bij 2-2, waardoor RKC na een enerverend potje voetbal een punt pakt op bezoek in De Galgenwaard.