De Langstraat Klassieker: iedereen kan meedoen!

WAALWIJK – Op zaterdag 25 september 2021 organiseren Tourclub Waalwijk en het Willem van Oranje College de 4e editie van De Langstraat Klassieker.

De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht door de Langstraat, een prachtig, authentiek deel van Brabant. Er zijn vijf verrassende en gevarieerde routes: 35, 60, 90, 130 kilometer én – nieuw in 2021 – een gravelroute van circa 80 kilometer.

Afwisselende routes door het mooie Brabant

De routes van de 4e editie doorkruisen de Meierij, het Maasland, de Hemelse Waard en het Gement. Je fietst door landelijke en beboste gebieden, over kronkelende paden en door karakteristieke Brabantse landschappen. Wie wil, kan onderweg even pauzeren op verrassende plekken die in de route zijn opgenomen. We werken bovendien samen met diverse horecabedrijven langs de route, die je graag als gast verwelkomen.

Leuk voor jong en oud!

De Langstraat Klassieker is leuk voor jong en oud. Iedereen kan meedoen, van getrainde wielerfanaat of beginnend wielrenner tot handbiker en recreatieve fietser. De vijf routes bieden voor elk wat wils. Met gespreide starttijden wordt rekening gehouden met wisselende tempo’s. Schrijf je dus gerust met het hele gezin in. Onze jongste deelnemer tot nu toe was 6 jaar, de oudste 79 jaar.

Sportief met collega’s

Wil je een sportieve uitdaging aangaan met je collega’s en het ‘wij-gevoel’ binnen je organisatie versterken? Daag dan je collega’s uit en schrijf je in als bedrijventeam!

Schrijf je nu in!

De inschrijving is geopend, meld je aan via www.delangstraatklassieker.nl. Als voorinschrijver profiteer je van korting op je startbewijs. Bovendien zorg je met je voorinschrijving voor spreiding van deelnemers.

Inschrijven als bedrijventeam? Ga naar www.delangstraatklassieker.nl/bedrijventeam

Ben je een late beslisser? Inschrijven kan ook op zaterdag 25 september 2021 bij de hoofdlocatie aan De Gaard 4 in Waalwijk. Dringend verzoek is echter om vooraf in te schrijven. Voorinschrijvers ontvangen via de post hun inschrijfpakket. De voorpret kan beginnen!

Afstand / starttijd

  • 35 km tussen 10.00 en 14.00 uur
  • 60 km tussen 08.00 en 12.00 uur
  • 90 km tussen 08.00 en 10.00 uur
  • 130 km tussen 08.00 en 10.00 uur
  • 80 km gravel tussen 08.00 en 10.00 uur

Bepaal zélf je startlocatie

Om de Langstraat Klassieker veilig en ‘coronaproof’ te organiseren, is het startconcept aangepast. Na je voorinschrijving kun je op elk willekeurig punt op de route starten. Per post ontvang je tijdig een inschrijfpakket met je startnummer en alle informatie.

De hoofdlocatie is het Willem van Oranje College, De Gaard 4 in Waalwijk.

Fietsen voor een goed doel

Met jouw deelname aan De Langstraat Klassieker ondersteun je twee goede doelen:

Inloophuis Toon

Inloophuis Toon in Waalwijk is een ontmoetingsplek voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft of heeft gehad. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor van gastvrouwen en -heren en lotgenoten: bij Inloophuis Toon vinden ze rust en warmte. ‘Bij TOON kun je helemaal jezelf zijn’, aldus een bezoeker. Een warme ontmoetingsplaats zonder drempels.
www.inloophuistoon.nl

Nieuwe Generatie Brasil

Nieuwe Generatie Brasil is een vakschool in Brazilië waar kansarme kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden opgevangen. Het project – geleid door een oud-medewerker van het Willem van Oranje College – geeft de kinderen een perspectief. Hier krijgen ze positieve aandacht, kunnen ze veilig sporten en spelen en krijgen ze hulp bij hun huiswerk. De bijdrage van De Langstraat Klassieker wordt besteed aan een sport- en speelplaats rond de school.
www.ng-brasil.com

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen