‘Routinier’ tussen de Tachos HS1-jonkies

Foto: Tachos

WAALWIJK – De mannen van Red-Rag Tachos kunnen door de eerste versoepelingen nu weer voorzichtig aan de slag. Begonnen met buiten trainen maar….. nu is er zicht op verdere stappen richting ‘handbal-normaal’. Want voorbereidingen worden getroffen om met deze Topsportgroep op zeer korte termijn de zaaltrainingen te hervatten. Uiteraard verbonden aan strikte protocollen en met een intensieve test-aanpak. Hierover spreken we Luc van Ommen, cirkelspeler van Tachos Heren 1 en tevens trainer van het fanatieke heren 3 team van de vereniging. Hij vertelt over zichzelf, de handbalsport en over zijn leven naast het handbal.

Met 8 seizoenen Red-Rag Tachos is van Ommen inmiddels een échte routinier en brengt daarmee behoorlijk wat ervaring in deze jonge selectie van de Waalwijkse Eredivisieclub. Met zijn 25 jaar is de krachtige cirkelspeler uit Kaatsheuvel, maar wel met échte Tachos-roots, toch al de oudste van dit jonge team. Op zijn 16e maakte van Ommen de overstap van H.V. DESK naar streekgenoot Tachos Handbal. Hier wist hij redelijk snel aansluiting te vinden bij het eerste team. Door zijn ervaring fungeert van Ommen nu als een soort mentor voor de jongere spelers. Buiten het handbal om houdt van Ommen zich bezig met zijn werk als microbiologisch analist in het lab.

Als cirkel-speler in de handbal eredivisie zul je sterk en stevig moeten zijn en dat is bij van Ommen zeker het geval. „Op mijn positie moet je het gevecht aangaan met de dekking van de tegenstander. Je wordt voortdurend omringt door verdedigers die koste wat kost willen voorkomen dat ik de bal kan ontvangen. Als speler ga ik altijd tot het gaatje en doe er alles aan om het de dekking zo lastig mogelijk te maken!”. De combinatie van snelheid en stevige fysieke duels zorgen voor spektakel en veel spanning in de wedstrijden. „Door het tempo van het spelletje is het nooit saai. Als vrienden komen kijken zijn ze aangenaam verrast door de dynamiek en snelheid in de wedstrijd. Ze hebben dan een toffe avond gehad en willen graag vaker komen kijken.”

De afgelopen weken hebben we het trainen weer langzaam opgepakt. „De trainingen zijn fel en iedereen heeft enorm veel drive nu we weer bij elkaar mogen komen. We hebben in corona-tijd samen getraind via een skype verbinding, dit is niet ideaal. Dat we nog niet binnen konden trainen maakt niet echt uit, we leren de nieuwe trainer kennen en zijn weer lekker aan de gang.”

Ondanks dat van Ommen de oudste is, kan hij het goed vinden met iedereen. Met zijn leeftijd wordt soms de spot gedreven. Tijdens het vorige interview liet Joep Voermans een vraag achter voor van Ommen: “Je bent 25 en hierdoor ook de oudste van het team, voel je jezelf nu de opa van het stel of ga je nog prima met de tijd mee?”. Lachend reageert van Ommen; „Fysiek voel ik me soms wel een opa ja! Maar met mijn humor en gedrag kan ik goed met die jonge gasten meekomen. Ik gedraag mij niet altijd naar mijn leeftijd, maar ik ben wel verreweg ‘de wijste’ van het stel…!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen