RKC Waalwijk wil goede reeks voortzetten tegen FC Utrecht

Foto:

WAALWIJK – Vanavond neemt RKC Waalwijk het op tegen FC Utrecht. In het Mandemakers Stadion treden de Geelblauwen om 21.00 uur aan tegen de ploeg uit de Domstad. Na de succesvolle februarimaand wil RKC uiteraard de goede lijn doortrekken in maart. Te beginnen dus thuis tegen FC Utrecht.

RKC Waalwijk

Nadat RKC zichzelf een meer dan goede dienst had bewezen in februari, staan er in maart net zulke belangrijke wedstrijden op de agenda. Na het gelijke spel tegen ADO Den Haag krijgt de ploeg van Fred Grim dus een kans om de goede vorm door te trekken, tegen de Domstedelingen. De Geelblauwen vinden zich momenteel terug op de veertiende plek, met evenveel punten als Sparta Rotterdam (23). De Rotterdammers hebben echter nog een inhaalduel tegoed. Het verschil met de plekken zestien (Willem II), zeventien (ADO Den Haag) en achttien (FC Emmen) is respectievelijk zes, acht en tien punten in het voordeel van RKC.

FC Utrecht

FC Utrecht begon 2021 ook positief met de 0-6 overwinning op Willem II als absoluut hoogtepunt. Ook de Roodwitten waren bezig aan een goede serie, maar afgelopen weekend werd er echter verrassend verloren van hekkensluiter FC Emmen. Momenteel staat FC Utrecht op een achtste plek in de Eredivisie, met nog één inhaalduel voor de boeg. Doel zal het behalen van Europees voetbal zijn en die kansen liggen nog volop open voor de ploeg van René Hake.

Balans

De twee clubs stonden in Eredivisieverband al 49 keer tegenover elkaar. Daarvan wist RKC er 16 te winnen. Tien duels eindigde in een gelijkspel en 23 keer trok FC Utrecht aan het langste eind. Eerder dit seizoen wist FC Utrecht in eigen huis met 3-1 te winnen. Vitalie Damascan maakte de enige Waalwijkse treffer. Vorig seizoen werd de thuiseditie gewonnen, toen Sylla Sow en Darren Maatsen de 0-1 van Gyrano Kerk wegpoetsten. Deze wedstrijd bleek uiteindelijk de laatste thuiswedstrijd van de Geelblauwen met volledig publiek.

Arbitrage

Het duel staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Yorick Weterings en Frank Jansen. De vierde official van dienst is Sam Dröge. De heren Van der Laan en Osseweijer zijn door de KNVB aangewezen als VAR en AVAR.

Live

Het treffen tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht is vanavond vanaf 21.00 uur live te zien zijn op ESPN 1, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen