Lichte versoepeling geeft hoop voor Tachos Heren 1

Foto: Tachos

WAALWIJK – Licht aan het einde van de tunnel? Langzaam ietsje meer ruimte..? In een periode zonder groepstrainingen of competitie blijven de mannen van Tachos Handbal Heren 1, uitkomend in de Eredivisie, nog steeds volop actief. Iedereen traint individueel door en probeert maximaal fit te blijven om er klaar voor te zijn!

Na Rick v. der Heijden vorige week is nu Joep Hamers aan het woord, jongste Cirkelspeler van Red/Rag Tachos. Hamers vertelt wat meer over zichzelf, de handbalsport en hoe hij het individueel trainen in deze periode ervaart.

De technisch vaardige cirkelspeler van Tachos begon op 6-jarige leeftijd met handballen bij Handbalvereniging Desk in Kaatsheuvel. Op jonge leeftijd switchte Joep naar de jeugd van Tachos om landelijke Jeugddivisie te spelen. Met z’n 19 jaar ligt er behoorlijk wat perspectief voor hem bij de A-jeugd en heren 1 van Tachos. Zo speelde hij tot voor kort vaak 2 wedstrijden per weekend. Buiten het handballen om houdt Hamers zich voornamelijk bezig met zijn studie werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

In het veld zien we Hamers als een slimme speler, met goed spelinzicht en flinke explosiviteit. „Als cirkelspeler is het belangrijk om op de juiste plek te staan, altijd klaar om de bal te kunnen ontvangen. Verder probeer ik door veel beweging op de cirkel en soms de tegenstander bij het verdedigen te blokkeren, ruimte te maken voor onze aanvallers”. Deze kwaliteiten gebruikt de jonge student en eerder speler van Oranje Onder 17 om het grote verschil tussen A-jeugd en Senioren te compenseren! „De overstap van de landelijke A-jeugddivisie naar de Heren 1 van Tachos is voor mij een flinke stap, vooral op fysiek gebied. Bij Heren 1 is véél meer kracht nodig dan bij de A-jeugd. Zowel in aanvallend opzicht als ook verdedigend zet je bij de senioren niet zomaar iemand opzij”.
Naast de fysieke kracht die je absoluut nodig hebt geniet Hamers ook van de dynamiek van het Handballen. „Het spelletje gaat snel, er is veel beweging, mooie duels en voortdurend actie, kortom de spelers en toeschouwers hoeven zich geen seconde te vervelen. Er wordt bovendien altijd veel gescoord en een wedstrijd kan alle kanten opgaan.” Hamers roemt het spelletje ook om z’n tactiek. „De coach probeert in de voorbereiding te anticiperen op de zwaktes van de tegenstander en de sterke punten van onze eigen ploeg mee te nemen bij het bepalen van een succesvolle tactiek. Dit lijkt mij ook leuk om na mijn handbal carrière te doen.”

De Benjamin van het team zijn, daar weet Joep alles van. „Tijdens het vorige interview vroeg Rick van der Heijden zich af hoe het nu voelt ‘om niet meer de jongste te zijn’? Opgelucht vertelt Hamers dat hij dát niet meer is! „Helaas was ik vorig jaar wel de benjamin van het team en waren de vervelende klusjes zoals bidons vullen bij wedstrijden en doeltjes klaarzetten voor mij weggelegd. Ik ben blij dat ik hiervan af ben!” Maar voor nu kijk ik toch vooral uit naar herstart van de handbalcompetitie want ik ben gretig en heb er erg veel zin in!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen