Tachos Mannen niet uit het veld te slaan!

Foto: Tachos

WAALWIJK – In een moeizame periode zonder groepstrainingen en competitie blijven de heren van Tachos Handbal, uitkomend in de Eredivisie, tóch individueel doortrainen en proberen fit te zijn ‘voor het moment dat we straks weer mogen handballen’! Vandaag Matthys Prinsen, rechterhoek-speler van Tachos Heren 1 aan het woord. Prinsen vertelt over zichzelf, de handbalsport en hoe hij het (individueel) trainen in deze periode ervaart.

De goedlachse speler van Red-Rag Tachos is zoals vele jongens uit deze selectie een kind van de club. Prinsen is momenteel 20 jaar en speelt al ruim 14 jaar bij de Waalwijkse Club! De 2e jrs. bouwkunde-student is een van de 3 linkshandige spelers in de selectie, hierdoor is hij voornamelijk aan de rechterkant te vinden in het veld. Ik speel al sinds de jeugd op die positie. “Mijn specialiteit is vooral de snelle break-out, m’n sprongkracht en het scoren van makkelijke doelpunten”.
De handbalsport is vanaf jonge leeftijd al speciaal voor Matthys. „Er komt veel snelheid en fysiek contact bij kijken, dit te combineren met een goede techniek en inzicht. Een handbalspeler dient daarom heel all-round zijn”. Ook raad hij Handbal aan bij iedereen die deze sport nog niet eerder heeft gezien. „Door de combinatie van kracht, snelheid en veel doelpunten is Handbal een aantrekkelijke kijksport!”.

Samen met Jochem Brouwer, rechter-opbouwer bij Tachos, bestrijken ze de rechterkant. Ze voelen elkaar perfect aan en hebben een beste band in het veld. Doordat ze al jaren naast elkaar spelen, er daardoor automatismen ontstaan, vormen ze samen een sterke combi! “In één oogwenk weet je van de ander wat hij gaat doen en dat maakt het handballen een stuk makkelijker!”

Tijdens het Eredivisie-seizoen komen we tegenstanders uit heel het land tegen; van Volendam tot Geleen en van Den Haag tot Emmen. Een favoriete tegenstander heeft Prinsen niet echt. „Ik speel het liefst tegen de bovenste teams uit de competitie, de sterkste ploegen, want dat worden vaak de leukste en spannendste wedstrijden en daartegen spelen we op ons best!”.
Even stond het sporten op een lager pitje. Nadat de competitie door de Corona-perikelen stilgelegd werd kreeg Prinsen wat lichamelijke klachten. „Door problemen met mijn astma was ik de laatste tijd vaak moe en werd het sporten een flinke opgave. Gelukkig is dit weer een stuk hersteld. Ik kan weer dagelijks krachtoefeningen en loopwerk doen”. Hierdoor kan Prinsen weer aan zijn sprongkracht en befaamde biceps werken, zijn fysieke sterkte en handelsmerk!

‘Waar zijn bijnaam Smesko vandaan komt vroeg Michiel de Folter eerder?’ Lachend vertelt Matthys dat dit komt door oud-trainer Vladan Mijalkovic. „Op trainingen en wedstrijden heb ik altijd een glimlach op mijn gezicht, ook als er wat fout gaat. Het woord ‘Smesko’ betekent in het Servisch namelijk ‘iemand die altijd lacht’! Na een tijdje kreeg ik dus deze bijnaam van onze oud-trainer.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden