Voorronden Streetwise Cup van start

Eerder vonden op het Cruyff Court voetbaltoernooien plaats, zoals het 6vs6-toernooi
Foto: Archief GO Waalwijk

WAALWIJK – In maart organiseren de buurtsportwerkers de Streetwise Cup, een voetbaltoernooi voor kinderen van 10 t/m 15 jaar uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. De inschrijving is vanaf nu geopend; aanmelden kan tot en met 26 februari!

De Streetwise Cup is een straatvoetbaltoernooi dat op veel Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in het hele land plaatsvindt. Zo ook op het Cruyff Court aan de Van der Merwedelaan in Waalwijk. Het toernooi telt vier speelronden: op de woensdagen 10, 17, 24 en 31 maart nemen de deelnemers het tegen elkaar op. Daarna volgen een kwartfinale, de halve finale én een landelijke finale op 19 of 26 juni (onder voorbehoud van dan geldende coronamaatregelen).

Aandacht voor voetbalplezier én gelijkheid

Buurtsportwerkers Michelle Wandel en Elke Forkink organiseren het toernooi in Waalwijk en leggen uit wat de opzet is. “Jongens en meiden tussen 10 en 15 jaar mogen zich inschrijven. Wij delen de teams vervolgens in verschillende categorieën in: meiden en leeftijdsgroepen. Naast plezier in het spel vinden wij het belangrijk dat alle deelnemers aan de slag gaan met het thema ‘equality’. Daarom starten we iedere spelronde met een centrale openingsceremonie, waarbij de 14 regels van de Cruyff Courts aan bod komen.” Doelpunten en de einduitslag van wedstrijden zijn uiteraard belangrijk en worden als gebruikelijk in voetbal verwerkt in een ranglijst. Er zijn echter ook ‘equality punten’ te verdienen. Deze worden gegeven door de scheidsrechter en door de deelnemers onderling. Elke: “Equality punten zijn te verdienen met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en het tonen van respect.”

Info en aanmelden

De voorronden van de Streetwise Cup vinden plaats op de woensdagen 10, 17, 24 en 31 maart op het Cruyff Court, Van der Merwedelaan, Waalwijk. De Streetwise Cup is speciaal bedoeld voor jongens en meiden tussen 10 en 15 jaar. Ieder deelnemend team mag uit maximaal 10 spelers bestaan: dit is inclusief een ‘vliegende keeper’ en wisselspelers. Meiden mogen wel meespelen in een jongensteams, jongens mogen niet meespelen in meidenteams. Het is niet toegestaan om in meerdere teams mee te spelen. Stel snel een team van vriendjes/vriendinnetjes samen uit je klas, uit jouw buurt of van je club! Aanmelden kan tot uiterlijk 26 februari via de website www.sjors.gowaalwijk.nl (zoek op ‘Streetwise Cup’).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden