RKC Waalwijk versterkt zich met Shawn Adewoye

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – De 20-jarige Shawn Adewoye komt over van KRC Genk en tekent een contract tot medio 2023 in Waalwijk. De Belgische centrale verdediger sluit maandag aan bij de selectie van de Geelblauwen.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld over de komst van Adewoye: ”We wilden al geruime tijd een centrale verdediger toevoegen aan onze selectie, om zo de posities in het hart van de defensie dubbel te bezetten. Met de komst van Shawn komt er een sterke en gedreven centrale verdediger de gelederen versterken en houden we vast aan onze missie om spelers met veel potentie aan ons te binden.”

Shawn Adewoye

Als Belg met Nigeriaanse roots werd Adewoye geboren op een steenworp afstand van de Nederlandse grens, in het Vlaamse Bree. Hij begon met voetballen bij het plaatselijke ESK Leopoldsburg. Zijn talent werd snel opgemerkt, aangezien hij al op achtjarige leeftijd toetrad tot de jeugdopleiding van KRC Genk. Op zijn achttiende werd hij overgeheveld naar het eerste elftal van de viervoudig landskampioen. Adewoye heeft ruim vijftien interlands in verschillende jeugdelftallen van België op zijn naam staan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden