GO Waalwijk introduceert Sjors Sportief en Sjors Creatief

Foto: GO Waalwijk

GO Waalwijk start een samenwerking met het landelijke sport- en cultuurstimuleringsprogramma Sjors Sportief / Creatief. Het project gaat in april van start, onder voorbehoud van coronamaatregelen. Sjors Sportief / Creatief biedt kinderen tot 12 jaar de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sport, beweging en cultuur in de gemeente Waalwijk.

Basketbal, honkbal, hockey, judo, turnen, tennis, boksen: dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Waalwijk binnenkort vrijblijvend gaan ontdekken welke sport het beste bij ze past. Met Sjors Creatief kunnen ze bovendien hun creatieve talenten leren kennen. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, dansen, toneelspelen en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

Het programma Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt geïntroduceerd op initiatief van GO Waalwijk, in samenwerking met lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. John van den Hoven, wethouder Sport en Cultuur van gemeente Waalwijk licht toe: “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat kinderen blijven bewegen en de mogelijkheid krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Vandaar dat we in april willen starten met het programma en niet wachten tot de start van het nieuwe schooljaar en het nieuwe sport- en culturele seizoen. Sjors Sportief / Creatief nodigt basisschoolleerlingen uit om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zonder dat ze meteen ergens lid hoeven te worden; Sjors biedt proeflessen aan.” In ruim 120 gemeenten in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen; gemiddeld meldt zo’n 15% van de deelnemende kinderen zich na het volgen van proeflessen aan als lid of cursist.

Sjors-boekje voor alle basisscholen

Sjors Sportief / Creatief wordt op woensdag 7 en woensdag 14 april (data onder voorbehoud van coronamaatregelen) geïntroduceerd tijdens kleinschalige kick-offs op meerdere locaties in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. De organisatie hiervan is in handen van de buurtsportcoaches, in samenwerking met GO Waalwijk en diverse aanbieders van sport en cultuur. Vanaf dat moment wordt het totale aanbod gepresenteerd in een speciaal Sjors-boekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in gemeente Waalwijk zullen ontvangen. Met behulp van het Sjors-boekje kunnen ze een keuze maken; via een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem op de website www.gowaalwijk.nl kunnen ze zich vervolgens heel eenvoudig – en vaak gratis – inschrijven voor proeflessen. De looptijd van het Sjors-boekje is tot einde schooljaar 2021/2022.

Oproep aan aanbieders

“Om kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle aanbieders van sport, beweging en culturele en creatieve activiteiten op om zich nu bij dit mooie project aan te sluiten. Verenigingen, instellingen, maar ook commerciële organisaties en bijvoorbeeld zzp’ers zijn welkom om zich aan te melden”, aldus wethouder Van den Hoven. “Deelname aan Sjors is kosteloos en biedt een uitgelezen kans om je aanbod te presenteren en nieuwe, jonge leden aan je te binden. Daarmee hopen we ook de aanbieders in deze moeilijke periode een extra steun in de rug te geven. We hopen op een grote diversiteit in activiteiten én een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Met ook aandacht voor de allerjongsten, die nog niet naar de basisschool gaan”. Op de website www.sjors.gowaalwijk.nl kunnen aanbieders zich vanaf heden registreren voor het Sjors-project. “Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen