Ton Verkerk in seizoen 2021-2022 trainer van WSC JO19-1

Ton Verkerk
Ton Verkerk
Foto: JPvD

WAALWIJK – Waar het op dit moment bij de meeste sportverenigingen draait om ‘het beste maken van dit jaar zonder competitie’, wordt ook alweer reikhalzend uitgekeken naar het volgende seizoen. WSC is in elk geval goed op weg de trainersstaf bij de selecties op orde te krijgen. Vorige week werd bekend dat Ton Verkerk volgend seizoen de JO19-1 (het hoogste en oudste vlaggenschip bij de jeugd) onder zijn hoede neemt. Dit gaat hij samen met Jeroen Steur doen. Jeroen traint al een aantal jaren jeugdkeepers bij WSC.

Ton Verkerk (65) is geen onbekende naam in Waalwijk en omstreken. Hij verdiende zelf zijn sporen als keeper in het betaald voetbal (o.a. FC Den Bosch en Willem II) en was daarna actief als trainer in de top van het amateurvoetbal. Hij was ook een drietal seizoenen hoofdtrainer bij WSC. In 2015 wist hij met het eerste elftal te promoveren naar de eerste klasse. Je zou Ton ook kunnen kennen als assistent trainer van RKC Waalwijk. Daar had hij ook een aantal jaren een rol in het technisch management.

“Een paar jaar geleden ben ik daarmee gestopt. RKC Waalwijk ging vooral met fulltimers werken en ik heb ook nog mijn baan in het onderwijs. Die wilde ik in deze fase van mijn leven niet meer opgeven en daarnaast houd ik ook gewoon van het vak.”

Ton was een paar jaar wat minder actief rondom het veld. WSC benaderde hem om de meisjes onder 17 te trainen voor een aantal maanden. “En toen merkte ik hoe leuk ik het eigenlijk nog vond. Dit seizoen ben ik aan de slag gegaan met de JO17-1 en omdat Peter Verzijl (huidige coach JO19-1) volgend jaar de senioren selectie gaat trainen, maak ik de stap naar de JO19-1,” aldus Ton.

Hij neemt een aantal van de jongens die hij dit seizoen heeft leren kennen mee. “En als ik het dan zo bekijk, dan denk ik dat we een hele leuke groep krijgen. Zéker ook in combinatie met het tweede en de groep die wedstrijden O23 zou gaan spelen. Dat concept blijft wat blijft hangen door Corona, maar heeft wel potentie. We kunnen nu door ontwikkelen wat WSC al jaren wil. Een selectie met zoveel mogelijk eigen jeugd en een gezonde doorstroom tussen jeugd, tweede en eerste. Alle ingrediënten zijn daarvoor nu aanwezig. We moeten alleen nog verder bouwen. Ik houd wel van bouwen, dus dat komt goed!”

Ton heeft geen idee hoe lang hij dit nog blijft doen. Hij geeft aan geen type te zijn om thuis op de bank te gaan zitten. “Ik ga graag een keer golfen, maar om dat nu de hele week te gaan doen.” De komende anderhalf jaar werkt hij sowieso nog, maar het zou zomaar kunnen zijn dat hij óók daarna actief blijft rondom het voetbalveld. “Ik kom en ben heel graag bij WSC. Ik ken er zoveel mensen. Mijn dochter keept in de meisjes onder 15. Daarnaast zie ik er leerlingen, (kinderen van )oud-leerlingen en nog zoveel andere mensen. Dat vind ik ontzettend leuk.” WSC heeft met Ton in elk geval voor het komend seizoen weer een bevlogen jeugdtrainer vastgelegd. “Ik ben van het leren en ontwikkelen, maar met name óók van de prestatie. Ik heb er nu al zin in!”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen