RKC Waalwijk speelt gelijk tegen Willem II

De derby tussen RKC en Willem II heeft vandaag geen winnaar opgeleverd. In een duel dat twee gezichten kende eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Namens de Geelblauwen was Anas Tahiri trefzeker uit een strafschop, voor Willem II scoorde Kwasi Wriedt.

70% balbezit

RKC speelde een uitstekende eerste helft. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam dan ook van de thuisploeg. Richard van der Venne gaf de bal aan Finn Stokkers, maar de inzet van de spits miste kracht en precisie. Binnen het kwartier kregen ook Van der Venne en, na een sterke aanval, Paul Quasten schietkansen, maar tweemaal stond Jorn Brondeel in de weg. Dat er deze wedstrijd alles moest worden gegeven hadden de supporters duidelijk gemaakt en was zichtbaar in de eerste helft.

RKC was de betere van de twee Brabantse clubs en zette de Tilburgers onder druk. Geduldig combineerden de Waalwijkers naar het doel van Brondeel dat tot twee pogingen leidde van Ayman Azhil. Wanneer de uitploeg gevaarlijk werd, gebeurde dit met name door eigen toedoen. Met een balbezitpercentage van 70% zocht RKC naar de voorsprong, die er ook uiteindelijk kwam. Melle Meulensteen werd bij een voorzet in de rug gelopen door Pol Llonch. Allard Lindhout wees vervolgens naar de stip. Anas Tahiri bleef oog in oog met Brondeel kalm en schoot beheerst binnen: 1-0. Een emotionele goal voor de nummer 8, die hij opdroeg aan zijn onlangs overleden neef Ayoub. Met de 1-0 was tevens de ruststand bereikt en zochten de Waalwijkers met een voorsprong de kleedkamers op.

Moeizamer

De Geelblauwen kwamen slordiger uit de kleedkamer. Daar waar de ploeg in het eerste bedrijf de bal makkelijk in het team hield, ging het in de tweede helft moeizaam. Willem II ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg die ook. Na precies één uur spelen was het Kwasi Wriedt die uit de voorzet van Mats Köhlert raak knikte: 1-1.

Wat volgde was een spannend duel, waarin Willem II het betere van het spel had. Zo moest Kostas Lamprou reddend optreden na een gevaarlijke actie van Mike Trésor Ndayishimiye. Het was echter niet dat RKC geen kansen kreeg. Een kwartier voor tijd kwam Van der Venne oog in oog met Brondeel, maar mistte het aan een goede aanname om af te ronden. Vijf minuten voor tijd mochten de Waalwijkers nogmaals Lamprou danken voor een zeer belangrijke redding. Een fout achterin leverde een grote kans op voor Mike Trésor, maar de Griek leverde een puike save af. Hierna werd er niet meer gescoord, waardoor de derby tegen Willem II eindigt in een 1-1 gelijkspel.