RKC speelt gelijk tegen sc Heerenveen

RKC Waalwijk heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Henk Veerman zette de Friezen op voorsprong, maar de rode kaart voor Sieben Dewaele deed de wedstrijd kantelen. Vele kansen voor RKC waren het gevolg, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Door een late goal van Vitalie Damascan deelden de teams alsnog de punten.

Perspectief

De RKC’ers begon goed aan de wedstrijd en werden gevaarlijk via onder meer een afstandsschot van Cyril Ngonge en een strakke voorzet van Saïd Bakari. Hierbij werden Finn Stokkers en Ola John net niet bereikt. Daar waar RKC de bal had en op zoek was naar mogelijkheden, waren het de Friezen die op voorsprong kwamen. De lange bal van Jan Paul van Hecke was precies op maat en Henk Veerman ontsnapte uit de rug van de RKC-defensie. Met een kapbeweging kon hij oog in oog met Kostas Lamprou uit de eerste grote kans scoren: 0-1.

Na een klein half uur speelde John zich goed vrij en vond de vrijstaande Ngonge. Zijn schot met links ging richting de hoek, maar Erwin Mulder stond op zijn plek. Aan de andere kant was het Lamprou die juist de 0-2 voorkwam. Mitchell van Bergen kreeg een grote kans, maar vond de Griekse doelman van dichtbij. Daar waar de wedstrijd rustig richting de rust leek te gaan, eindigde sc Heerenveen de eerste helft met tien man. Sieben Dewaele ging hard door en stond vol op de enkel van Ngonge. Scheidsrechter Bax was resoluut: rode kaart. Zo ging RKC met perspectief richting de kleedkamer.

Verdiende gelijkmaker

RKC begon de tweede helft fel en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Al na twee minuten leek deze te vallen, maar Mulder wist knap redding te brengen op een kopbal van Richard van der Venne. RKC dwong Heerenveen terug tot verdedigen. Het mocht een klein wonder heten dat er na een uur spelen nog een 0-1 tussenstand op het scorebord stond. De tijd tikte door en Fred Grim besloot met nog een kwartier te spelen om Vitalie Damascan en Lennerd Daneels in de ploeg te brengen. Mulder leek uit te groeien tot de sta-in-de-weg van RKC, toen hij met zijn hoofd een zekere goal van Van der Venne tegenhield. Uiteindelijk beloonden de Geelblauwen zichzelf. Meulensteen liet de kans aan Damascan die niet twijfelde en de bal met links hard en hoog in het doel roeide: 1-1.

Met nog zes minuten aan blessuretijd probeerden de Waalwijkers de winst over de streep te trekken. Toch kwamen de Friezen in de absolute slotfase nog gevaarlijk in de buurt van het doel van Lamprou. Henk Veerman schoot in kansrijke positie echter naast. Aan de andere kant had Melle Meulensteen met een kopbal nog een mogelijkheid, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal. RKC houdt dus tegen een tiental Friezen een punt over aan het duel tegen sc Heerenveen.

Bron: RKC Waalwijk