Elke zaterdag zorgen voor voldoende hesjes bij WSC

Het gelegenheidsmeidenteam onder 9 van WSC afgelopen zaterdag
Het gelegenheidsmeidenteam onder 9 van WSC afgelopen zaterdag
Foto: WSC

WAALWIJK – De jeugdteams lekker aan het voetballen houden is de uitdaging waar alle voetbalverenigingen voor staan. Voor senioren zijn de mogelijkheden uiterst beperkt momenteel. “Vóór onze leden tot 18 jaar hebben we een heel leuk programma gecreëerd voor de afgelopen en komende weken,” aldus Norbert Rebsch hoofd jeugdopleidingen bij WSC.

“We hadden vrij snel door dat elke week ‘oefenpotjes’ tegen elkaar spelen tot de kerst zou gaan vervelen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken in wat dan wel. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een heel wisselend programma elke zaterdag.” Waar de ene leeftijdsgroep in de vaste teams een onderling toernooi speelt, worden de teams bij een andere leeftijdscategorie door elkaar gehusseld. De week erop wordt dat omgedraaid. Afgelopen zaterdag speelden alle teams uit de onder 9 groep in gemengde samenstellingen tegen elkaar. Er kon toen zelfs een voltallig meidenteam worden opgesteld. Meisjes van 6, 7 en 8 jaar die normaal gesproken in gemengde teams spelen, deden nu ‘als team’ mee en wisten zelfs wat puntjes te pakken tegen jongensteams.

Daarnaast zijn er teams die op zaterdagochtend een circuittraining volgen (6 verschillende voetbaltechnische oefeningen in een uur) door ervaren trainers. Rebsch: “Én daar leren niet alleen de voetballers veel van, maar ook onze vrijwilligers die de doordeweekse trainingen begeleiden. Zij zien zo heel verschillende trainingsvormen, die ik ze in de week vervolgens zelf zie uitproberen.” WSC is met deze vorm twee weken geleden gestart met de allerkleinsten, maar deze week gingen ook de junioren van onder 15 en onder 17 met succes met deze circuittraining aan de slag. Uiteraard met trainingsstof aangepast op hun vaardigheden. Daarnaast worden er door teams die dat graag willen ook nog voldoende reguliere oefenpotjes afgewerkt. Meestal ook bij de wat oudere jeugd.

“Het is nu wel telkens oranje/zwart tegen oranje/zwart, dus we komen soms passende hesjes tekort,” lacht één van de vrijwilligers bij WSC. Op zaterdagochtend lijkt dat momenteel de enige uitdaging waar de club voor staat. Het weer zit al weken mee in het weekend. Dat helpt ook om het plezier erin te houden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen