RKC Waalwijk lijdt nederlaag in Alkmaar

ALKMAAR – RKC heeft zondagavond in Alkmaar een 3-0 nederlaag geleden tegen AZ. Namens de Noord-Hollanders scoorden Calvin Stengs en Albert Gudmundsson (2x), terwijl Kostas Lamprou een strafschop keerde.

Lastig

AZ begon scherp aan het duel, waardoor de openingsfase voor de thuisploeg was. De ploeg van Arne Slot was dodelijk effectief. Teun Koopmeiners creërde na vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. Hij slingerde de bal voor het doel van Lamprou, waar Stengs met rechts attent op reageerde: 1-0.

RKC had het erg lastig en na een kwartier verdubbelde de thuisploeg bijna de score, toen Gudmundsson de diepte werd ingestuurd. Hij werd naar buiten gedrukt door Ahmed Touba, maar probeerde met een stift Lamprou te verschalken. Dit lukte ook bijna, alleen trof de bal de lat. Even later voorkwam Lamprou met een goede redding een doelpunt van Jesper Karlsson. AZ viel aan en was nadrukkelijk op zoek naar de 2-0, maar Lamprou groeide uit tot een sta-in-de-weg. Na ruim een halfuur moest Fred Grim noodgedwongen wisselen, nadat Sylla Sow geblesseerd bleef liggen na een overtreding van Jonas Svensson. Hij moest worden vervangen door Ola John. Gescoord werd er niet meer en de ploegen gingen met een 1-0 tussenstand de rust in.

Lege handen

Ook in de rust werd er gewisseld door de Geelblauwen. Ayman Azhil betrad het veld voor Nicolás Olsak. RKC kwam er in het begin van het tweede bedrijf voetballend iets beter uit, maar kwam niet tot echte kansen. AZ leek daarentegen via Dani de Wit vroeg op 2-0 te komen, maar schoot vanuit buitenspelpositie.

Na ruim 70 minuten onderscheidde de prima spelende Lamprou zich nogmaals. Na een overtreding op Gudmundsson leek Teun Koopmeiners vanaf de stip de score te verdubbelen, maar de Griekse doelman parreerde de penalty uitstekend. Enkele minuten later was het helaas alsnog raak, toen Gudmundsson van dichtbij binnenschoot. Diezelfde Gudmundsson zou in de blessuretijd ook nog voor de 3-0 tekenen, waardoor RKC met lege handen vertrok uit Alkmaar.

Bron: RKC Waalwijk