Corona Jeugdtoernooi bij R.W.B. met 30 teams

Foto: RWB

WAALWIJK – Niemand weet voorlopig nog of maatregelen tegen het verspreiden van corona de komende tijd aangepast worden en in hoeverre dit mogelijk nog wijzigingen voor het jeugdvoetbal in gaan houden.

De jeugd van RWB mag binnen de regels die op dit moment gelden zowel trainen als onderlinge wedstrijden spelen. RWB wil voor zijn jeugd dan ook de trainingen zoveel mogelijk door laten gaan en heeft daarnaast voor de jeugd een onderling toernooi op de zaterdagochtenden opgezet. RWB start met het spelen van onderlinge wedstrijdjes voor dit toernooi op zaterdag 31 oktober.

Er wordt bij dit toernooi gespeeld in 7 verschillende poules die allen elke week op dezelfde tijd hun onderlinge wedstrijdjes spelen. Verdeeld over de de 7 poules zijn er in totaal 30 teams samengesteld. Poule A en B zijn totaal 8 JO8 teams die in de Nederlandse competitie spelen op 1/8 veld. Poule C en D zijn ook 8 teams JO9 en JO10 en spelen in de Keukenkampioen en Duitse competitie op een kwart veld. Poule E en F zijn 10 teams JO11, JO13, MO13 en JO14 en spelen in de Engelse en Spaanse competitie op een half veld, en poule G zijn 4 teams JO15 en JO16 die in de Franse competitie op een half veld uitkomen.
Vaste tijden voor poule A, C en E zijn van 9.00 tot 10.00, Poule B, D en F van 10.30 tot 11.30 en Poule G van 12.00 tot 13.00 uur. De tijden zijn zodanig gekozen dat de ene groep het sportpark heeft verlaten voordat de nieuwe groep binnenkomt.

Binnen de regels van het NOCNSF en de basisregels van het RIVM wil RWB zijn jeugdspelers zoveel mogelijk lekker buiten laten voetballen. Dit betekent dus dat de kantine en kleedkamers dicht blijven en ouders het sportpark niet mogen betreden.

Het onderlinge toernooi wordt georganiseerd door de T.C van de Jeugdafdeling waarbij Stephan de Man de algehele coördinatie op zich heeft genomen. De T.C. kan dit niet zonder de Jeugdcommissie van RWB die met een vaste groep van 5 personen al jaren op zaterdag het jeugdvoetbal faciliteren. RWB is dan ook trots op de T.C. van de RWB jeugd met de ondersteunende coördinatoren en de Jeugdcommissie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen