RKC Waalwijk speelt thuis gelijk tegen Feyenoord

WAALWIJK – RKC heeft vandaag in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. In een spannende wedstrijd kwamen de Geelblauwen tweemaal op voorsprong, maar kwam Feyenoord twee keer langszij. Namens RKC scoorden Cyril Ngonge en Ola John hun eerste goal voor de club, voor Feyenoord waren Jørgensen en Haps trefzeker. ​​​​​​​

Legio kansen

De openingsfase was voor de bezoekers uit Rotterdam. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Mark Diemers, die in de tweede minuut in de handen van Kostas Lamprou schoot. Ook Steven Berghuis beproefde zijn geluk, maar een vrije trap en een schot gingen tweemaal over. Feyenoord probeerde het voornamelijk van afstand, wat uiteindelijk niet voor groot gevaar leidde. Na het eerste kwartier kwamen de Waalwijkers wat beter in de wedstrijd en probeerde RKC de Rotterdamse defensie te doorbreken. Echt grote kansen leverden dit helaas niet op. Na een klein half uur kreeg Feyenoord opnieuw een goede kans, via Berghuis. Hij mikte naast het doel van Lamprou.

Ondanks dat Feyenoord de bovenliggende partij was in de eerste helft, maar RKC kreeg na een halfuur speeltijd uit het niets een drietal kansen. Eerst werd Melle Meulensteen gevaarlijk met het hoofd. Daarna was het Vitalie Damascan, die Justin Bijlow op zijn weg vond. Uit de daaropvolgende corner kreeg de opnieuw sterk spelend Ahmed Touba nog een kopkans die over ging. Zo werd er in de eerste helft niet gescoord en gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Terecht punt

RKC ging de tweede helft op dezelfde voet als waar het voor rust was gebleven. Het combineren lukte uitstekend en de thuisploeg bereikte meer en meer het doel van Bijlow. Vijf minuten na rust werd Ngonge in de as van het veld aangespeeld. De rechtsbuiten passeerde zijn directe tegenstander en schoot met links strak en hard binnen: 1-0! RKC ging door op dezelfde voet, maar keek tien minuten later ongelukkig tegen de gelijkmaker aan. Jørgensen kreeg van dichtbij een grote kans, maar schoot in eerste instantie op de paal. Zijn rebound kwam weer voor zijn voeten terecht en schoot hem vervolgens binnen: 1-1. Dit was direct zijn laatste actie, want de ingevallen Jørgensen werd direct daarna ook weer gewisseld met een blessure.

Wat volgde was een aantrekkelijk open wedstrijd, waarin RKC gevaarlijk werd in de grote ruimte achter de Rotterdamse verdediging. Met een dubbele wissel in de 70e minuut wilde Fred Grim met de snelheid van Lennerd Daneels en Ola John daar nog meer gebruik van maken. Dit leverde drie minuten later direct een goede kans op. Daneels werd weggestuurd en gaf voor op John. Zijn geplaatste bal werd hnog net gepareerd door Bijlow. Enkele minuten later was het echter wel raak voor de aanvaller. In de 80e minuut werd John weggestuurd, hij kapte naar binnen en wist in de kleine ruimte het gaatje te vinden. Met een lage schuiver liet hij Bijlow kansloos: 2-1! Gezien het beeld in de tweede helft was dit verdiend, maar wederom kon RKC niet lang van de voorsprong genieten. Haps ontving op de linkerflank de bal, nam aan en schoot vanaf het strafschopgebied in de verre hoek: 2-2.

Een spannende slotfase zou voor beide ploegen nog kleine mogelijkheden opleveren, maar gescoord werd er niet meer. RKC pakt zodoende terecht een punt tegen Feyenoord, waarbij er misschien zelfs nog meer in had gezeten.

Bron: RKC Waalwijk