RKC vervolgt dubbel programma tegen Feyenoord

Foto:

WAALWIJK – RKC Waalwijk speelt vandaag haar derde thuiswedstrijd van het seizoen, waarin Feyenoord de tegenstander is. Nadat er in de afgelopen week de eerste punten van het seizoen werden behaald tegen Heracles Almelo en PEC Zwolle, zullen de mannen van Grim nu ook proberen om de ploeg uit Rotterdam van punten af te houden.

RKC Waalwijk

Afgelopen zeven dagen waren zeer vruchtbaar voor de Geelblauwen. Waar afgelopen zaterdag Heracles in Almelo werd verslagen met 0-1 door een lage schuiver van Saïd Bakari, wisten de Geelblauwen ook in de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle een punt uit het vuur te slepen door een late treffer van Finn Stokkers: 1-1. Met de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers voor de boeg zullen de mannen van Grim met een positief gevoel beginnen aan deze nieuwe krachtmeting.

Feyenoord

Waar de Waalwijkers dus een sterke week kenden, werd door Feyenoord afgelopen weekend juist de koppositie uit handen gegeven. Een teleurstellend gelijkspel in de Rotterdamse derby tegen Sparta (1-1) was niet genoeg om bovenaan te blijven en dus zullen de mannen uit de havenstad gebrand zijn op eerherstel. Net als RKC hebben ook Dick Advocaat en de zijnen een doordeweekse wedstrijd in de benen. In de Europa League werd er uit tegen Dinamo Zagreb knap met 0-0 gelijkgespeeld. Feyenoord had via een strafschop van Steven Berghuis dé kans om op voorsprong te komen, maar de aanvaller verzuimde de penalty binnen te schieten. In de slotfase werd het nog spannend toen Marcos Senesi met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten, maar de Roodwitten verlieten Kroatië dus met een punt.

De balans

RKC en Feyenoord zijn elkaar op Eredivisieniveau 23 keer tegen gekomen in het Mandemakers Stadion. Achtmaal wonnen de Geelblauwen, even vaak gingen de drie punten naar Feyenoord en zeven keer werd er gelijk gespeeld. De laatste ontmoeting in het Mandemakers Stadion dateert van het seizoen 2013/2014, ook direct de laatste overwinning op de Rotterdammers. RKC pakte destijds de overwinning door een 1-0 overwinning te boeken. Destijds scoorde Aurélien Joachim in de laatste minuut van de reguliere speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag zal onder leiding staan van de heer Kamphuis. Hij zal hierbij worden geassisteerd door de heren Brondijk en Frijn als assistent-scheidsrechters en de heer Oostrom in de rol van vierde official. De VAR zal de heer Blank zijn en de functie van AVAR wordt ingevuld door de heer Van Vlokhoven.

Bron: RKC Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen