WSC vloert koploper en pakt eerste winst

Soufiane Bakkali: twee treffers

WSC 1 is er in geslaagd aansluiting te houden met de bovenste helft van de ranglijst door een belangrijke overwinning op koploper SC Kruisland. Vorige week lukte het niet tegen koploper Bavel, maar ook daar was minimaal één punt verdiend geweest.

In de eerste paar minuten waren beide ploegen wat aan het aftasten en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld met leuke combinaties. Er werd hoog druk gezet door WSC en dat resulteerde in veel balveroveringen, maar door veelal onzorgvuldige passjes werd er slordig gevoetbald. Kruisland kreeg nog wel een redelijke kans maar Denzel de Wit was op tijd om een score te beletten. Pas na zo’n 10 minuten kreeg WSC een wat serieuzere kopkans uit een corner, maar Maarten van Drunen kreeg de bal niet goed tegen zijn hoofd. Enkele minuten later werd Mounir Maamar met een pass weggestuurd en ging alleen op de keeper af, maar de keeper pareerde de inzet van Mounir. Deze kreeg de bal weer in de voeten, wilde opnieuw schieten maar leek toch duidelijk stevig te worden gehinderd door een verdediger. De scheidrechter vond het geen overtreding. Beide ploegen voetbalden fel maar sportief en hielden elkaar redelijk in evenwicht. WSC begon wel steeds meer aan te zetten en door Kruisland goed onder druk te houden, kwamen hier en daar toch wel wat kansjes. Soufiane had een mooie kans, maar zijn schot had geen kracht genoeg en was recht op de keeper. Ook Mounir kreeg zijn voet niet goed genoeg onder de bal toen hij het leer over te keeper probeerde te tikken. Het werd een leuke wedstrijd waarin WSC zich niet liet wegzetten door de tegenstander. Sterker nog, WSC had het betere spel en was gewoon iets feller in duels. Toch kreeg ook Kruisland enkele kansjes in de laatste fase van de eerste helft. Zeker in de 44e minuut waarin de bal vanuit een corner in de pit valt en wordt teruggelegd naar de 16 meterlijn door Kruisland. Er volgde een hard schot op goal, dat zeker had gezeten als niet keeper Denzel de Wit met een schitterende katachtige redding de nul op het scorebord had gehouden. Een belangrijk moment zo vlak voor de rust.

Aan de tweede helft begonnen dezelfde 11 als eerste helft bij WSC, en ging de wedstrijd door waar het was gebleven. Lekker snel spel en bij vlagen mooi voetbal. In de 55e minuut kwam Kruisland op voorsprong maar zag de scheidsrechter een overtreding op Samir Mewar waardoor hij de goal afkeurde. En terecht omdat Samir flink in de rug werd geduwd. Maar WSC was weer gewaarschuwd om oplettend en gefocust te blijven spelen. Enkele minuten later liet Soufiane Bakkali zien weer scherp te staan met een goede een kopkans die rakelings naast ging. Toch was het Soufiane die in de 64e minuut op de goede plaats stond. Met een inkoppertje verschalkte hij de keeper van Kruisland en mocht de 1-0 op het scorebord worden genoteerd. Kruisland kon opnieuw aftrappen maar raakte de bal weer snel kwijt aan een goed jagend WSC en Zo kon een minuut later dezelfde Soufiane de voorsprong vergroten door koel een voorzet af te maken: 2-0! De minuten die daarop volgden waren voor Kruisland dat flink ging aanzetten. De Westbrabanders kregen in de 67e minuut dé kans te scoren, maar wéér was het Denzel de Wit die de bal schitterend uit de kruising haalde. Weer een cruciale redding. De druk van Kruisland bleef nog even aan met wat kleine kansjes als gevolg maar de thuisploeg kon de druk weerstaan. Doordat Kruisland geen aansluitingstreffer kon creëren, en doordat WSC weer langzaam zelf de regie in handen kreeg, konden de oranje-zwarten de wedstrijd weer controleren. Met Belmin Propara in het veld, gewisseld voor Soufiane Bakkali , werd er weer hoor druk gezet door WSC. Dat gaf ook Kruisland weer wat ruimte en met een grote kans door een kopbal van Kruisland mocht ook Denzel opnieuw laten zien dat hij grote kans maakte op de titel Man of the Match deze middag. Even later werd ook Maarten van Drunen gewisseld voor Rick van Enkhuizen. Maarten kreeg een harde bal recht op zijn gezicht en kon even niet doorspelen. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel kansjes. Kruisland wilde koste wat kost toch nog proberen een punt mee naar huis te nemen en WSC vocht voor wat het waard was om terecht de drie punten in Waalwijk te houden. Hoogtepunt uit de laatste minuten was nog een kans voor Belmin die alleen op de keeper af ging en met het proberen de keeper uit te kappen, kon de doelman nog net de hand op de bal leggen.

De tweede competitiewedstrijd werd gewonnen en dit was een mooie prestatie. Hiermee staat WSC nu op een 7e plaats met 3 punten uit 2 wedstijden. De meeste teams hebben er al 3 gespeeld dus, er optimistisch van uit gaand dat die derde wedstrijd gewonnen gaat worden, zou je theoretisch gedeeltelijk 3e op de ranglijst kunnen staan.

Komende zondag gaat WSC op bezoek in Made bij Madese Boys, dat nog niet gewonnen heeft.