R.W.B. haalt extra motivatie uit livestream

Foto: RWB

Voetballen op een leeg sportpark klinkt niet aantrekkelijk, zeker als je weet dat er normaal gesproken bij deze Langstraat derby tussen Nieuwkuijk en RWB honderden mensen langs de lijn hadden gestaan. De wetenschap dat er via een livestream de supporters toch meekijken zorgt niet voor sfeer op de velden maar wel voor wat extra motivatie.

Nieuwkuijk had een livestream ingezet zodat supporters van beide clubs mee konden kijken en had met Nieuwkuijker Mitchel Fitters een redelijk objectieve commentator. Dat laatste zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat zijn partner Jasmijn voetbalt bij de RWB Vrouwen. Op dit moment voetbalt Jasmijn overigens even niet want een week geleden is hun dochtertje Bobbi geboren.

In het begin van de wedstrijd tastte beide ploegen elkaar even af maar al snel trapte Nieuwkuijk het gaspedaal verder in en nam daarmee het initiatief in de wedstrijd. Vooral met de opkomende backs had RWB volop problemen. Als RWB de bal had veroverd speelde het zich vaak knap onder de druk vandaan, maar leverde vervolgens te snel de bal weer in. Keeper Luuk van Beerendonk moest in die periode flink aan de bak en had ook nog de hulp van de doelpaal nodig. Na een half uur voetballen was het nog steeds 0-0 en ging de Nieuwkuijk-storm langzaam liggen. De goed leidende scheidsrechter Daniel Jansen moest na een half uur de eerste gele kaart trekken omdat op 20 meter van het doel RWB dreigde door te breken. De vrije trap leverde niets op maar kort daarna verdedigde doelman Daan Dekkers slecht uit. RWB mocht daardoor tot twee keer toe vrij uithalen, bij de tweede uithaal van Onur Ulusan was het prijs, 0-1. Meteen daarna kreeg RWB weer een kans maar dat was te veel van het goede geweest, zeker als je weet dat Rick van Buul aan de andere kant pech had en de bal op de paal zag belanden. Na rust startte Nieuwkuijk weer fanatiek en was er op gebrand om snel gelijk te maken. De beste kans in die fase van de wedstrijd was echter voor Alex Huijps maar hij kreeg de bal niet in het doel. Meteen daarna kreeg Nieuwkuijk aan de andere kant een penalty omdat een Nieuwkuijk speler op de rand van de 16 meter bij een lichte overtreding gemakkelijk naar de grond ging. John van Dommelen voltrok het vonnis en de stand was gelijk. Nieuwkuijk bleef daarna gas geven en rook na een bal op de lat bloed.

Net als in de eerste helft nam RWB ook in de tweede helft het spel langzaam over. Een uitbraak op links van Alex Huijps bracht voor RWB weer succes, de breed gelegde bal werd door Bram van Iersel binnen gewerkt en RWB stond weer op voorsprong. Een kwartier voor tijd wisselde Nieuwkuijk een verdediger voor een aanvaller en begon meer risico te nemen. Dit was heerlijk voor de snelle vleugelspelers van RWB want doordat ze meer ruimte kregen konden ze steeds vaker door de Nieuwkuijk verdediging breken. 10 Minuten voor tijd brak Alex Huijps op links door waarbij keeper Daan Dekkers te laat zijn doel uit kwam, hem omspelen was voor de op snelheid liggende Alex Huijps gemakkelijk en werd het 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld maar de honger van de RWB aanvallers nog niet gestild. Bram van Iersel was 10 minuten voor tijd niet anders meer te stoppen dan door een overtreding. Deze overtreding was echter in de 16 meter dus mocht Mickey van Boxtel van 11 meter aanleggen, hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en scoorde zo gemakkelijk de 1-4. Commentator Mitchel Fitters sprak over een verdiende maar enigszins geflatteerde overwinning van RWB. Hiermee omschreef hij in een zin treffend deze mooie Langstraatderby.

RWB speelt wedstrijd nummer 4 thuis tegen medekoploper Gilze. Beide ploegen leiden met 9 punten uit 3 wedstrijden de 3e klasse B. Met een beetje geluk wederom met een live stream zodat supporters toch de wedstrijd kunnen volgen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden