S.V. Capelle verliest bij SC Everstein: 2-1

EVERDINGEN – S.V. Capelle ging zaterdag in Everdingen op bezoek bij SC Everstein. Zoals bij alle voetbalclubs wachtte daar helaas ook een sportpark zonder publiek door de nieuwe coronamaatregelen.

De openingsfase was voor S.V. Capelle. Eerst was er een kans voor Tresor Mbiavanga, die de keeper omspeelde, maar hierna naast schoot. In de 4e minuut was het wel raak voor S.V. Capelle. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Ferry Caron, die gelijk vanuit de lucht op mooie wijze de 0-1 in de kruising schoot. Gaandeweg nam SC Everstein het initiatief hierna over. In de 21e minuut een snelle omschakeling van SC Everstein en hieruit schoot Robbie de Roos de 1-1 in de lange hoek. Deze stand bleef ook staan tot de rust.

Kort na de rust nog een kans voor Capelle, maar hierna wist het nauwelijks meer gevaarlijk te worden. Capelle keeper Remon van Rijswijk moest aan de andere kant van het veld enkele grote kansen van Everstein onschadelijk te maken, maar in de 65e minuut volgde dan toch de voorsprong van de gastheren. Everstein brak door de Capelle defensie heen en via Davey Diks werd het 2-1. Capelle probeerde nog de gelijkmaker af te dwingen, maar was hierin niet succesvol en dus bleef de 2-1 staan.

Zaterdag speelt S.V. Capelle op het eigen Mandemakers Sportpark tegen NOAD’32.