Prima week voor R.W.B.

Donderdag 17 september was RWB al actief in de bekerwedstrijd tegen WSJ en won in Tilburg met 4-8. Met deze uitslag werd het de nummer 1 in de poule en was RWB door in de beker.

Zondag 20 september startte voor RWB de competitie in de KNVB 3e klasse uit tegen Irene’58 in Den Hout. In de eerste helft zat trainer Larry van Ommen niet op de bank en had de wedstrijdbespreking gedaan via FaceTime. Larry van Ommen had namelijk nog steeds geen uitslag binnen na, vanwege een verkoudheid, afgelopen zaterdag een coronatest te hebben ondergaan. De ervaren hulptrainer Fachry Tuasamu zat daardoor in de eerste helft op de bank.

De eerste helft had Larry van Ommen gedeeltelijk vanuit de auto gekeken en kreeg in de auto zittende de negatieve uitslag van de test door. Na rust zat Larry van Ommen dus weer op de bank. RWB stond bij rust met 1-2 voor door een openingsgoal van Mickey van Boxtel en nadat de gelijkmaker was gevallen de 1-2 van Kevin Remie.

Meteen na rust scoorde Justin van der Sanden de 1-3 en leek er niet zoveel meer aan de hand voor RWB. In het middenstuk van de tweede helft kwam Irene’58 toch weer door twee goal terug op 3-3. Justin van der Sanden zorgde met zijn tweede van de middag vervolgens dat RWB weer aan de goede kant van de score kwam. Alex Huijps, terug komende van een blessure, maakte als invaller in de 90e minuut aan alle onzekerheid een einde en bracht de eindstand op 3-5. Intussen grossiert RWB in korfbaluitslagen waarbij het te veel goals weggeeft, de voorhoede van RWB scoort er echter lustig op los en zolang het meer goals maakt dan de tegenstander is er niets aan de hand.

Het moge echter duidelijk zijn dat RWB zoekende is hoe het voor elkaar kan krijgen dat het minder onnodige goals weggeeft. RWB is dit seizoen terug in de 3e klasse en is dus het seizoen prima begonnen door vanuit Den Hout meteen de 3 punten mee naar huis te nemen.

Volgende week speelt RWB thuis tegen het Tilburgse TSV Gudok, een ploeg die in het openingsduel vier goals moest toelaten maar ook 4x scoorde. Net als RWB scoort TSV Gudok er dus lustig op los maar laat ook veel doelpunten toe. RWB – TSV Gudok zal dus op voorhand gezien een interessante wedstrijd worden.