Goede seizoensstart SSC’55

Na een lange voetballoze periode ging afgelopen zaterdag dan toch een nieuw seizoen van start. SSC’55 komt uit in de 4e klasse E en treft daar enkele nieuwe onbekende tegenstanders die de overstap van zondag naar zaterdag hebben gemaakt. De tegenstander van afgelopen zaterdag was een bekende. Vorig seizoen ging Dongen tweemaal tegen de geelzwarten onderuit. Hoe de verhoudingen nu lagen werd deze middag duidelijk.

Na een aftastende beginfase begon SSC’55 het initiatief naar zich toe te trekken. In de 10e minuut volgt een voorzet die door Kevin Knippels wordt ingekopt, maar via een hoekschop onschadelijk wordt gemaakt. Het is vooral de bij SSC’55 teruggekeerde Sezer Sulun die met zijn strakke passes van achteruit de voorwaartsen in stelling brengt. In de 21e minuut een fraaie aanval over rechts, waarbij Jeroen Kerstens passt op Joey van Veldhoven, die vervolgens uit de draai inschiet en de geelzwarten op een 1-0 voorsprong zet. SSC’55 heeft dan inmiddels een veldoverwicht gecreëerd en blijft de aanval zoeken. Kansen zijn er voor Kevin Knippels die in vrije schietpositie over het doel schiet en voor Davy Wijkmans die pech heeft als zijn afstandspegel via binnenkant paal uit het doel ketst. Dongen legt een pover spel op de mat en komt sporadisch tot een tegenaanval. De meeste moeite hebben de geelzwarten nog met de snelle Joep van Overbeek, maar ook hij kan geen potten breken. Vlak voor rust valt een kopbal van Rob van Kuyk via de lat voor de voeten van Emanuel Nsita, die de bal alleen nog maar een tikje hoeft te geven, 2-0.

Kort na de aftrap voor de tweede helft is het Kevin Knippels die de bal uit een hoekschop precies op het hoofd van de ingevallen Erwin v.d. Hoven plaatst, die vervolgens knap binnenkopt, 3-0. Direct hierna volgt een vrije scoringskans voor Joey van Veldhoven, maar hij laat verstek gaan. Een sporadische tegenaanval van Dongen over links na een fraaie pass van Joep van Overbeek op Digensio Misiedjan wordt op simpele wijze onschadelijk gemaakt. Het tempo zakt en de wedstrijd gaat als een nachtkaars uit. Alleen een paar kansjes van Frank ter Schiphorst en Erwin v.d. Hoven zorgen nog voor een korte opleving.

SSC’55 pakt direct de eerste driepunter, maar gaat ongetwijfeld sterkere tegenstanders tegenkomen. Aanstaande zaterdag is dat nieuwkomer SV De Braak uit Helmond. De wedstrijd in Helmond begint om 16.30 uur.