RKC Waalwijk met tien man onderuit tegen Ajax

AMSTERDAM – RKC Waalwijk heeft vanmiddag verloren van Ajax. In Amsterdam werd het 3-0. Vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong via Dusan Tadic, waarna Zakaria Labyad en Lisandro Martínez de eindstand bepaalden. RKC eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart van Luuk Wouters.

Vroege achterstand

Ajax begon het duel fel en zocht meermaals het strafschopgebied van Kostas Lamprou. Via Antony, Quincy Promes en Tadic lukte het de thuisploeg om gevaar te stichten voor de goal van RKC. In de tiende minuut leverde dit de 1-0 op toen de bal niet goed werd uitverdedigd, waardoor Tadic via de paal binnenschoot: 1-0.

RKC kwam er tegen het einde van de eerste helft steeds vaker uit. Anas Tahiri probeerde het met een laag schot in de verre hoek, maar doelman André Onana tikte de bal voor de lijn weg. Daneels ging op zijn beurt het duel aan met Perr Schuurs, maar de verdediger werkte de bal bijtijds richting de zijkant. De stand bleef dus onveranderd bij het rustsignaal: 2-0.

Beslissing

In de tweede helft kreeg RKC de ruimte om te combineren richting Onana, maar ontbrak het aan de eindpass. Zo werd Tahiri de weg versperd en en vonden voorzetten van Sylla Sow en Saïd Bakari geen medespeler. Ajax zette daar kansen voor Labyad en Traoré tegenover. Meermaals werd tijdens het duel de VAR geraadpleegd, wat leidde tot een rode kaart voor RKC. Luuk Wouters kreeg na een overtreding eerst geel, maar deze werd omgezet naar rood. Uiteindelijk was het de thuisploeg die via Lisandro Martínez de wedstrijd besliste. De Ajacied kopte in de verre hoek de bal achter Lamprou: 3-0. Invaller David Neres kreeg nog een grote mogelijkheid op een treffer, maar hij schoot een rebound hard over. RKC probeerde op haar beurt nog gevaarlijk te worden in de omschakeling, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Volgend weekend wacht RKC opnieuw een uitduel. Op zondag 27 september (14.30 uur) wacht in Utrecht de plaatselijke FC.

Bron: RKC Waalwijk