WSC kan zich op competitie richten

Maarten van Drunen namens WSC aan de bal

Het is de hoofdmacht van WSC niet gelukt zich te plaatsen voor de knock-out fase van het toernooi om de KNVB-beker. In de derde poulewedstrijd bleven de Waalwijkers op eigen veld steken bij een gelijkspel (1-1) tegen het Limburgse Caesar. Het ene puntje was onvoldoende om de tweede plaats in de poule te bemachtigen en die zou goed geweest zijn voor een vervolg in het cuptoernooi. Alle aandacht nu voor de competitie.

De ploeg van trainer Patrick Berkelmans begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na vier minuten leverde dat een voorsprong op. Een fraaie aanval over de linkervleugel werd door Joris Schoondermark afgerond met een al even fraai schot: 1-0. Maar na een kwartier verloren de oranje-zwarten de grip op de wedstrijd. Caesar werd beter en bleef dat ook tot aan de rust, die ingegaan werd met een 1-1 stand. Kansen kreeg WSC wel: een inzet werd van de doellijn gehaald en er viel ook nog een fraai schot op de paal te noteren.

Deze 1-1 was voor de Limburgers voldoende om als tweede te eindigen achter HVCH dat uit alle drie de poulewedstrijden de maximale winst peurde. Het initiatief lag daarom na de rust bij de Waalwijkse ploeg. Meer balbezit, meer op de helft van de tegenpartij, maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. De beste kans was eigenlijk voor Caesar na rust met een vlammend schot op de paal. Spannend bleef het wel, want één goaltje zou WSC verder brengen in het toernooi. Maar die treffer viel niet en met deze 1-1 is WSC uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Het vizier kan nu volledig worden gericht op de competitie die komende zondag van start gaat. Dan komt FC Tilburg naar sportpark Eikendonk. De fusieclub uit kruikenstad bevond zich in maart met 7 punten op de voorlaatste positie van de standenlijst toen de competitie werd stopgezet. Maar dat zegt weinig, immers nieuwe ronde nieuwe kansen.

WSC – FC Tilburg begint zondag om 14.00 uur.