Koninklijke eer voor drijvende kracht jeugdvoetbal WSC

Mieke van Mosselveld komt door de erehaag
Foto: DvdS

“Nee, dit had ik geen moment verwacht,” zegt een trotse Mieke van Mosselveld in de kantine van voetbalvereniging WSC. Zaterdag 5 september werd zij gehuldigd voor 25 jaar ‘trainen van de kanjers’. Dat dat zou gebeuren, wist ze wel. Het feit dat ze ook een Koninklijke onderscheiding kreeg en zichzelf daarom nu lid van de Orde van Oranje-Nassau mag noemen, was een complete verrassing. “Dat hebben ze goed geheim gehouden met z’n allen.”

Het is al vroeg een drukte van belang op Sportpark Eikendonk deze bewuste zaterdag. Eigenlijk is het dat altijd wel, maar nu ziet alles er met ballonnen versierd extra feestelijk uit. Kinderen en jongeren in WSC tenue vormen een erehaag op het hoofdveld. Rond de klok van 10.00 uur wordt Mieke in een busje het terrein opgereden en loopt ze onder luid applaus en door de rook van oranje-zwarte fakkels richting voorzitter Vincent Bergmans. Hij heeft alvast mooie woorden voor Mieke. Het wordt nóg specialer als burgemeester Kleijngeld haar toespreekt én haar mag decoreren. Dat laatste doet feitelijk Mieke’s echtgenoot Adri. Vanwege de Corona maatregelen mag de burgemeester dit niet zelf doen. En eigenlijk heeft dat ook wel iets.

Mieke vervulde meerdere taken bij WSC, maar wat zij écht al 25 jaar doet is het trainen van ‘de kanjers’ bij WSC. De allerjongste voetballertjes spelenderwijs laten kennismaken met de sport, dat is wat ze het leukste vindt. “Ik ben inderdaad begonnen toen onze jongste zoon bij WSC startte met voetballen in 1995. Zelf kom ik niet uit de voetbalwereld, maar door veel naar anderen te kijken en te luisteren lukt het me prima de kinderen te begeleiden.” En dat dus al 25 jaar lang. Sinds het begin van dit millennium maakt ze ook deel uit van de technische jeugdcommissie. “Mieke is echt een drijvende kracht achter het jeugdvoetbal van onze vereniging,” aldus de woordvoerders van de club.

Als Mieke zelf nog even het woord neemt zegt ze: “Ik heb me altijd onderdeel gevoeld van de WSC familie. Het is een enorme eer dat ik hier nu sta, maar ik heb het nooit alleen hoeven doen.” Het typeert wie Mieke is. Samen met haar familie geniet ze vervolgens van een lekkere brunch in de kantine. En dan woensdagmiddag natuurlijk weer gewoon trainen!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden