Cyril Ngonge versterkt aanvalslinie RKC Waalwijk

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – Cyril Ngonge heeft in het Mandemakers Stadion zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. De Belgische aanvaller Ngonge komt over van Club Brugge.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ”Cyril is een jongen die we al een tijdje op de korrel hebben. Met zijn komst halen we onze gewenste aanvallende versterking in huis. Hij is snel, behendig en is iemand die continu voor dreiging weet te zorgen. We zijn dan ook erg blij dat we Cyril aan ons hebben kunnen binden.”

Cyril Ngonge

De voetballoopbaan van de 20-jarige Ngonge speelde zich voornamelijk af in West-Vlaanderen, bij Club Brugge. Tussen 2016 en 2019 was de aanvaller actief in de jeugdopleiding van Blauw-Zwart. Op 2 december 2018 maakte hij tegen Standard Luik zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen seizoen maakte hij voor het eerst kennis met het Nederlandse voetbal, toen hij werd verhuurd aan Jong PSV. Voor de Eindhovenaren kwam hij in 22 duels tot zeven goals en drie assists.

Jeugdinternational

Ngonge vertegenwoordigt al enkele jaren de jeugdelftallen van het Belgische nationale elftal. Tot dusver speelde hij tussen de 015 en O21 ruim 20 officiƫle duels voor de Rode Duivels.

James Efmorfidis, Thierry Lutonda, Kostas Lamprou, Nicolas Olsak, Ahmed Touba, Aymen Azhil en Vurnon Anita verbonden zich in een eerder stadium al aan RKC Waalwijk. Cyril Ngonge is de achtste zomerse aanwinst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden