S.S.C.’55 aan de slag met Rabobank Verenigingsondersteuning

Foto: SSC'55

Voetbalvereniging S.S.C.’55 in Sprang-Capelle is één van de clubs in De Langstraat die geselecteerd is voor het begeleidingstraject van Rabobank De Langstraat. In een pitch hebben we onze ambitie en plannen voor de toekomst kenbaar gemaakt. We zijn ontzettend blij én vereerd dat Rabobank De Langstraat uiteindelijk onze club heeft uitgekozen voor Rabobank Verenigingsondersteuning.

Aan de slag met vernieuwing Sportpark Van Wijlen

Rabobank De Langstraat gaat ons helpen bij de realisatie van een gerenoveerde, duurzame en toegankelijke accommodatie. Na de Rabobank Clubavond heeft het bestuur namens de hele vereniging een ambitie uitgesproken en een plan opgesteld, speciaal voor dit verenigingsondersteuningstraject. Vervolgens hebben we ons plan met de Rabobank gedeeld. Nu zijn wij één van de 5 clubs die Rabobank De Langstraat met zijn expertise en netwerk gaat ondersteunen.

Bestuurslid Arno van Oosterhout van S.S.C.’55 over de samenwerking: “We hebben mooie plannen voor ons Sportpark Van Wijlen. Als alles gereed is, is onze accommodatie helemaal klaar voor de toekomst. Bij S.S.C.’55 kunnen we veel zelf. Als club zetten we met tal van vrijwilligers onze schouders onder nieuwe projecten. Maar we hebben niet alle kennis zelf in huis. Bovendien staan we als club voor een behoorlijke uitdaging. Onze verlichting is verouderd, de kleedkamers voldoen niet aan de KNVB-eisen en op meerdere plekken is zichtbaar dat groot onderhoud in en rondom de kantine noodzakelijk is. Ook blijkt uit onderzoek van de gemeente Waalwijk dat met de groei van Landgoed Driessen we op termijn onvoldoende veldcapaciteit hebben. Voor die opgave hebben Rabobank De Langstraat. We kijken uit naar de samenwerking én de ondersteuning.”

Mooi! Maar wat betekent het precies?

S.S.C.’55 begint vanaf 30 juni 2020 met een 1-jarig ondersteuningstraject. Bij de start gaat een vertegenwoordiging van onze club samen met een begeleider van NOC*NSF om tafel om onze ambities op het gebied van een gerenoveerde, duurzame en toegankelijke accommodatie verder uit te werken. Vervolgens stelt de Rabobank een projectbegeleider te beschikking die de vereniging verder helpt met het behalen van de geformuleerde doelstellingen. Aan het eind van het ondersteuningstraject heeft S.S.C.’55 hopelijk niet alleen het doel bereikt, maar ook zelf de kennis en kunde in huis om ons sportpark te blijven vernieuwen en als club verder te groeien.

Achtergrond Rabobank Verenigingsondersteuning

Met Verenigingsondersteuning geeft Rabobank samen met NOC*NSF, LKCA en Kunstbende, sport- en cultuurverenigingen een steuntje in de rug door hen te ondersteunen in hun eigen ambities. Het doel is daarbij om de zelfredzaamheid van de vereniging en de maatschappelijke impact van de vereniging te vergroten. Op dit moment lopen er landelijk ruim driehonderd trajecten bij verenigingen die geholpen worden op diverse gebieden: van het verbeteren van het vrijwilligersbeleid en het gezond maken van de kantine tot het opstellen van een solide sponsorplan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden