Meidenvoetbal WSC staat als een huis en gaat voor volgende fase

WSC-Meiden in actie op de training
WSC-Meiden in actie op de training
Foto: JPD

WAALWIJK – WSC omarmde in 2013 het meidenvoetbal en niet zonder succes. Nu staat er een meidenafdeling waar WSC trots op is en welke door veel enthousiaste mensen wordt omarmd. Voor de meidenafdeling van WSC breekt er langzaam een nieuwe fase aan.

“We willen de komende jaren gaan groeien naar een volledige lijn in het meidenvoetbal met daarbij ook een vrouwentak. We blijven groeien, doen het niet geforceerd, zijn trots op wat we al bereikt hebben maar gaan stap voor stap die nieuwe fase in ”, aldus coördinator meidenvoetbal Stijn Sleeuwenhoek. “Het vrouwen en meidenvoetbal wordt steeds meer als ‘volwassen’ gezien. Kijk maar naar de verschillende betaalde voetbalclubs die ook een vrouwentak hebben. En natuurlijk de Oranje Leeuwinnen van het Nederlands elftal met hun positieve uitstraling. Dat zijn erg goede ontwikkelingen. Er wordt al enkele jaren veel positiever naar meiden en vrouwenvoetbal gekeken.” Aan het woord is Jeroen Blankestijn, trainer van de MO15-1 en voorzitter meidenvoetbal bij WSC.
De meidenafdeling draait bij WSC al jaren volledig mee binnen de vereniging en ze zorgt voor een positieve dynamiek op het mooie sportpark aan de Akkerlaan.
Bij WSC is de spectaculaire groei bij de meiden gelijk aan de landelijke trend. In het komende seizoen 2020/2021 zal WSC 7 teams kunnen inschrijven.

Volgens Stijn Sleeuwenhoek, coördinator van het meidenvoetbal bij WSC, heeft de populariteit van het meisjes- en damesvoetbal bij WSC te maken met meerdere factoren. “Bij WSC krijgen de meiden net zoveel mogelijkheden als de jongens. We gaan voor kwaliteit door kwantiteit. Daarnaast is een motto “plezier en presteren gaan hand in hand”. Dit wordt door de ouders en de meiden als zeer positief ervaren.” “We vinden voor iedereen een geschikte plek. Met meiden tegen meiden, of met meiden tegen jongens. Bij WSC is er daarnaast de mogelijkheid voor de meer talentvolle meiden om in een jongensteam te spelen. ”De basisafspraak is meiden bij meiden met de mogelijkheid om door te stoten naar een jongens selectie team. WSC is een grote vereniging dus kunnen we voor elk meisje een traject op maat aanbieden”, volgens Sleeuwenhoek. Jeroen Blankestijn vult aan; “Het bestuur ziet de meidenafdeling als een volwaardig onderdeel binnen WSC en ook de KNVB ondersteunt alle positieve ontwikkelingen rond het meidenvoetbal.”

De mensen binnen de meidenafdeling doen er alles aan om naast een voetbalontwikkeling de meiden ook andere ervaringen te laten beleven. Verschillende keren werd er in de line-up in de Eredivisie voor vrouwen meegelopen. “Een prachtige beleving voor de meiden. Ook hebben we als eerste vereniging in Nederland een “Meet en Greet” mogen meemaken met de Oranje Leeuwinnen, herinnert Blankestijn zich”. Andere hoogtepunten zijn de jaarlijks terugkerende vriendinnendag en natuurlijk het grootste meidentoernooi in de regio het Langstraat Meiden Top Toernooi. Afgelopen seizoen zijn we ook gestart met “Moment for Talents” waarbij we meerdere talentvolle meiden uit de regio laten kennis maken met onze vereniging.

Beiden heren zijn vooral trots op wat er bereikt is in de afgelopen jaren maar kijken ook vooruit. “Met de twee kunstgrasvelden die er nu zijn bij WSC kunnen we de trainingsintensiteit ophogen en de meiden goed faciliteren in hun groei als speelster. De ambitie is elk jaar te groeien van onderaf met 1 team per seizoen, iets wat we tot nu toe hebben kunnen realiseren”. “WSC wil de aangewezen club zijn voor meiden en straks vrouwen in de Langstraat waar eenieder op haar niveau kan voetballen, waarbij het streven moet zijn om tot het meiden en vrouwenvoetbal bolwerk van de Langstraat uit te groeien.”, besluiten de heren. Interesse in meidenvoetbal? Meetrainen kan tot aan de zomer. Meld je aan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen