R.W.B. Sportpark De Gaard weer langzaam in gebruik

Foto: RWB

WAALWIJK – Bij RWB kan sinds 29 april weer worden getraind door de jeugd van RWB. Daarmee was RWB de eerste vereniging van Waalwijk en maakte RWB gebruik van het feit dat belangrijke mededelingen van het kabinet meestal vooraf uitlekken. Inmiddels zijn er m.u.v zondag elke dag weer activiteiten op Sportpark De Gaard.

Vanaf dinsdag 12 mei traint ook de selectie van RWB namelijk weer, uiteraard op 1,5 meterafstand. Dinsdag 19 mei gaan de Vrouwen van RWB weer trainen en ook een aantal lagere elftallen starten woensdag weer met een balletje trappen. Naast RWB teams weten ook andere verenigingen het RWB Sportpark te vinden. Op vrijdagavonden verwelkomt RWB de Voetbalschool van Leon Hutten op het kunstgrasveld en op zaterdagmiddag traint de jeugdafdeling van SV Capelle op de velden van RWB.

Bij de persconferentie van het kabinet werd nog een andere belangrijke datum genoemd. Als het coronavirus onder controle blijft, kunnen vanaf 1 september de competities weer van start gaan. Voorzichtig kunnen we dus weer vooruitkijken en plannen. De KNVB komt op korte termijn met een “routekaart’ voor het voetbal, waarop alle data en fases richting 1 september zullen worden weergeven.

Inmiddels heeft ook de Rijksoverheid bekend gemaakt dat jeugdtrainers nu ook getest kunnen worden bij klachten die wijzen op het coronavirus. Voor hen gelden vanaf nu dezelfde regels als voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en medewerkers die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang. Voor al deze groepen, dus ook jeugdtrainers van voetbalverenigingen, geldt dat zij minimaal 24 uur corona-gerelateerde klachten moeten hebben en doorverwezen moeten zijn door een huisarts, bedrijfsarts of zorginstelling. Deze bepalen of trainers doorverwezen worden naar de GGD.

Belangrijk voor voetbalverenigingen is dat het kabinet heeft bekendgemaakt dat er 110 miljoen euro extra beschikbaar wordt gesteld voor de sportverenigingen. Als gevolg van de coronamaatregelen hebben veel sportclubs het zwaar. De omzet loopt fors terug en de inkomsten uit de kantine zijn gereduceerd tot nul terwijl de vaste lasten gewoon betaald moeten worden. Het gevaar dreigt dat veel verenigingen straks de deuren niet meer kunnen openen. Daarom heeft de KNVB zich samen met NOC*NSF in ‘Den Haag’ hard gemaakt voor de breedtesport. Nederland heeft een sportinfrastructuur die uniek is in de wereld. Een verenigingsnetwerk waar mensen samen kunnen sporten en samen als vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan een vitaal Nederland. Voetbalverenigingen zijn van onschatbare waarde voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid in Nederland en Waalwijk en mogen niet verloren gaan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden