WSC groeit met Walking Football

Foto: WSC

WAALWIJK – Afgelopen september 2019 is WSC gestart met de spelvorm Walking Football, voor senioren vanaf 55 jaar. Elke vrijdagavond* wordt er van 18.30 t/m 19.30 uur getraind onder begeleiding van trainer Noes Latuhihin en KNVB coach Joop Kols. 

Walking Football is een door de voetbalbond geïntroduceerde spelvorm met haar eigen regels: voetbal in wandeltempo op een klein veld, geen lichamelijk contact en de bal moet onder heuphoogte worden gehouden. Een belangrijke insteek is om senioren zowel fysiek als sociaal fit te laten worden of blijven. Om fysiek verantwoord te voetballen wordt gewerkt met de ASM-methode: Athletic Skills Methode, welke wordt beheerst door de aanwezige begeleiding. Het sociale aspect komt aan bod zowel voor als tijdens de trainingen, maar zeker ook nadien in de kantine onder het genot van menig hapje en drankje.

“De kern van de inmiddels 18 leden tellende groep walking footballers komt voort uit de wens om een sportief platform te creëren voor moluks/indische senioren“, aldus Abu Santi. “Maar inmiddels is het een bont gezelschap van allerlei culturen, met veelal een achtergrond in het Waalwijkse (voetbal)leven.” De sociale factor gaat verder dan alleen de vrijdagavonden, want veelvuldig wordt deelgenomen aan wedstrijden tegen bijvoorbeeld de RKC Old Stars, clinics en toernooien met sociaal-maatschappelijke aspecten. In de zomer van dit jaar staat zelfs een toernooi bij FC Barcelona op de rol!

WSC-bestuurslid Wilburt van den Oetelaar is blij met Walking Football: “Tot vorig jaar waren er nauwelijks activiteiten op vrijdagavond. En dat terwijl we twee prachtige kunstgrasvelden hebben liggen waar altijd op gevoetbald kan worden. Nu sinds dit seizoen ook de eigen voetbalschool op vrijdagavond is gestart, bieden we letterlijk voor jong en oud een avondje voetbal. Mét derde helft!“

Ben je 55+ en wil je nog lekker sportief voetballen en gezelligheid, dan meld je aan bij Walking Football Old Stars via email-adressen [email protected], [email protected] of per telefoon /whatsapp : 0653657925.

(* vanwege het coronavirus wordt er op dit moment niet getraind)