Hoe gaat R.W.B. om met maatregelen tegen het Coronavirus

Foto: RWB

WAALWIJK – De maatregelen die nodig zijn om het coronavirus te beteugelen volgen zich snel op. Ook de meest belangrijke bijzaak in het leven, voetbal, zal hierin zijn bijdrage moeten leveren. Inmiddels ligt het gehele amateurvoetbal t/m 6 april stil.

De maatregelen die genomen dienen te worden zijn duidelijk, wat op dit moment nog niemand weet is hoe de KNVB na de crisis verder gaat met de competitie. Er van uitgaande dat na 6 april weer gestart kan worden met trainen betekent dit dat dat het voetballen vier weken heeft stilgelegen. Voetballers die 4 weken niet hebben getraind zijn niet wedstrijdfit en hebben weer minimaal twee weken nodig om de conditie enigszins op peil te brengen. Overigens is dit niet alleen van belang voor het voetbal, mensen die sporten zijn minder vaak ziek en hebben ook een sterker immuunsysteem.

Voetbalvereniging RWB adviseert iedereen dan ook om in de periode dat het voetballen stil ligt twee keer in de week te blijven sporten. Hoofdtrainer Larry van Ommen heeft hier meteen op ingespeeld en is gelijk gaan nadenken hoe hij zijn spelers thuis aan de slag kan zetten. Op de facebook pagina van RWB staat inmiddels een work-out die één keer in de week afgewerkt kan worden, daarnaast raadt hij aan om één keer in de week te gaan hardlopen.

Het volledige bericht wat zondag 15 maart op de website www.rwbwaalwijk.nl en de facebookpagina Vv RWB Waalwijk staat is als volgt:

De KNVB heeft al het voetbal in Nederland tot en met 6 april afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten. Daarnaast heeft de KNVB aan alle amateurverenigingen geadviseerd om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

Als Voetbalvereniging RWB volgen we het beleid van de KNVB en daarmee de adviezen van de RIVM en het Kabinet. Dit betekend dat het Sportpark de gehele maand maart gesloten zal zijn. De KNVB gaat de komende periode nadenken over een goede oplossing om de competitie tot een goed einde te brengen. RWB blijft de berichten nauwlettend in de gaten houden, als er nieuws is zullen wij jullie via onze facebookpagina Vv RWB Waalwijk en de website www.rwbwaalwijk.nl op de hoogte houden.

Sporten is goed voor je weerstand

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die sporten minder vaak ziek zijn, als je zorgt dat je fit blijft versterk je daarmee je immuunststeem. Het zorg er verder voor dat je in goede conditie blijft waardoor je straks goed voorbereid weer kunt starten met voetballen. Regelmatig bewegen helpt in ieder geval om ziekteverwekkers te bestrijden. Wij adviseren dan ook iedereen om weliswaar aangepast te blijven sporten. Dat kan voor de een twee keer in de week een half uurtje joggen betekenen en voor de getrainde voetballers onder ons twee keer per week een uurtje hardlopen.

Ga je met een groepje een balletje trappen (niet mogelijk bij RWB) dan is het dringende advies om de richtlijnen van het RIVM strikt in acht te nemen.

– Mensen die verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben blijven thuis.
– Geen handen schudden.
– Regelmatig handen wassen en na het sporten thuis douchen.
– Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen weg.
– Gebruik je eigen bidon.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden