Succesvol schoolzwemtoernooi 2020 met bijna 200 deelnemers

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – De Waalwijkse Zwemvereniging (WZV) organiseerde alweer voor de 22e keer het schoolzwemtoernooi voor leerlingen van het basisonderwijs met minimaal zwemdiploma A. Het toernooi stond ook open voor basisscholen buiten de gemeente Waalwijk. En dat dit weer een succesvol evenement was bleek wel uit het recordaantal inschrijvingen van bijna 200 voor deze editie!

Er werd gezwommen op de borst (borstcrawl of schoolslag) en op de rug (rugcrawl of rugslag). De deelnemers maakten kans op een medaille én natuurlijk op de wisselbeker voor de beste school: deze wisselbeker ging dit jaar naar Teresia uit Waalwijk. Zij wonnen maar liefst 7 gouden medailles, een nipte overwinning op Olof Palme met 6 gouden medailles.

Er werd gezwommen in 3 sessies: groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8 en voor de beste 3 per categorie waren er medailles. Als je de uitslagen van het schoolzwemtournooi wilt nakijken, kijk dan op wzvwaalwijk.nl

Naast de medailles was er voor de categorie groep 3 en 4 ook nog een mooie prijs in vorm van 3 vrijkaartjes voor Pukkemuk; voor groep 5 en 6 waren er cadeaubonnen voor Mc Donalds in Waalwijk en voor groep 7 en was er een prijs in de vorm van een uur bowlen voor 7 personen bij het Bourgondisch Hof.

Het was net als andere jaren weer een reuze gezellig evenement en het liep dankzij de vrijwilligers van WZV weer op rolletjes.

Aan het einde van de middag was er nog een superestafette per categorie. Voor groep 7 en 8 was daar nog een extra moeilijkheidsgraad aan toegevoegd waarbij de zwemmers allerlei materialen moesten meenemen tijdens het zwemmen.

Deze gezellige middag werd van lekkere snoepjes, koekjes en limonade voorzien, en natuurlijk van een gezond appeltje voor in de pauze voor de zwemmers, dit alles werd verzorgd door PLUS Stephan van Engelen uit Waalwijk.

WZV bestaat dit jaar 100 jaar. Kijk dus regelmatig op onze website want we gaan dit jaar nog een hoop leuke activiteiten voor jong en oud verzorgen, en zowel voor de recreatieve zwemmers als de wedstrijdzwemmers.