Sparta brengt RKC Waalwijk dieper in de problemen

WAALWIJK – RKC was gisteravond niet in staat om te winnen van Sparta Rotterdam. Een goal van Patrick Joosten was genoeg voor de Rotterdammers, waarmee de formatie van Henk Fraser zegevierde met 0-1, en pakten daarmee drie belangrijke punten.

RKC begon in heuse Carnavalssferen aan het duel met Sparta. De Geelblauwen hadden twee wijzigingen in de basis ten opzichte van het duel met Ajax. Fabian Sporkslede verving de geschorste Juriën Gaari. Daarnaast was Hans Mulder niet fit genoeg, waardoor Velkov ook aan de aftrap stond.

In de openingsfase begon de uitploeg sterker aan het duel. Mohamed Rayhi kreeg een grote opgelegde kans, maar Etienne Vaessen wist knap redding te brengen. Verder waren er scherpe voorzetten vanaf de flanken, maar die leverden niets op. De thuisploeg kwam lastig aan het combineren toe. Emil Hansson zorgde voor het eerste Waalwijkse momentje door op de flank op te stomen. De buitenspeler gaf voor, maar het schot van Van der Venne vloog ruim over.

Na ruim een half uur werd de score door de bezoekers geopend. Patrick Joosten sneed naar binnen en schoot op doel. De Spartaanse inzet werd door de rug van Rienstra van richting veranderd, waardoor Vaessen kansloos was: 0-1. RKC probeerde zich te herpakken. Toch zou er voor rust niet meer worden gescoord en zochten de Geelblauwen met een achterstand de kleedkamer op.

Fred Grim probeerde met vers bloed nieuw leven in de ploeg te blazen. In de rust werd Sylla Sow vervangen door Anas Tahiri. Hierdoor verhuisde Emil Hansson naar de rechterflank. De Waalwijkers kwamen langzaam beter in de wedstrijd. Toch bleven in de openingsfase van de tweede helft de echte kansen nog uit.

De eerste echte mogelijkheid na rust kwam op naam van de bezoekers. Patrick Joosten trok van de linkerflank naar binnen en schoot rakelings naast. In de tegenstoot kreeg RKC tot dan toe in de tweede helft haar beste mogelijkheid. Een goede steekpass van Tahiri vond Mario Bilate. Laatstgenoemde haalde met links uit, maar vond doelman Harush op zijn weg. Echt grote kansen bleven in de slotfase uit. De Waalwijkers probeerden nog de gelijkmaker te forceren, maar slaagde niet in deze missie. Hierdoor kende deze feestelijke avond een zuur einde.

Bron: RKC Waalwijk