Nieuwkuijk – Baardwijk eindigt in gelijkspel

NIEUWKUIJK – Op zondag 16 februari 2020 raasde Dennis over Nederland. Ciara zorgde een week eerder ervoor dat er niet gevoetbald mocht worden, maar met storm Dennis waren de velden goed bespeelbaar.

Baardwijk heeft de 1e competitiewedstrijd van 2020 gewonnen van BVV en wilde vandaag in Nieuwkuijk een goed resultaat behalen. Om 14:30 uur blies de scheidsrechter voor het eerst deze wedstrijd en Baardwijk speelde tegen Nieuwkuijk én storm Dennis. De eerste helft speelde Baardwijk agressiever dan Nieuwkuijk, met meer inzet en probeerde gebruik te maken van de wind. Baardwijk was ook het team dat het meeste aanspraak maakte op een voorsprong, maar doordat beide teams de kansen niet benutte werd er voor de rust niet gescoord. Ruststand 0-0.

De tweede helft kwam Baardwijk goed uit de kleedkamer, maar naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Nieuwkuijk meer grip op de wedstrijd. De meegereisde supporters zagen een hard werkend, op sommige momenten een goed spelend Baardwijk dat de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Na een niet juiste verwerkte corner, door de Nieuwkuijkse verdediging, kwam de bal voor de voeten van Marc Duppen ter hoogte van de zijlijn op 30 meter van het doel. Na een kapbeweging gaf Marc een voorzet die gemist werd door de centrale verdedigers Luuk Koolen en Kevin Vissers, maar ook door de keeper van Nieuwkuijk. Doelpunt in de 84e minuut. Baardwijk dat, sinds minuut 50, met 10 tegen 11 moest spelen doordat de 2e gele kaart voor Job Klerx werd gegeven door de scheidsrechter vanwege een vermeende “schwalbe” wilde in het restant van de wedstrijd de overwinning binnen “hengelen”. Helaas, in minuut 91 scoort Mitchel Fitters met een lob over Patrick Coenen de 1-1. Eindstand 1-1.

Zondag 23 februari 2020 is er géén wedstrijdprogramma in de 3e klasse C vanwege Carnaval. Na het Carnavalsweekeinde speelt Baardwijk op zondag 1 maart 2020 de inhaalwedstrijd tegen Haarsteeg, de wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Olympia aan de Akkerlaan. De aftrap is om 14:30 uur.