Geen doelpunten bij SSC’55-IFC

SPRANG-CAPELLE – Nadat SSC’55 een week eerder het onderspit moest delven bij koploper ZBC’97, stond nu het treffen met de nummer twee IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht op het programma. De vorige ontmoeting eindigde destijds in een fraaie 1-3 overwinning voor de geel-zwarten en om aansluiting te houden met de subtop zou eenzelfde resultaat op Sportpark Van Wijlen voor SSC’55 zeer welkom zijn.

Direct vanaf de aftrap gaan beide ploegen er fel tegenaan, waarbij de bezoekers zich wat meer manifesteren dan SSC’55. In de 7e minuut plaatst Rob van Kuyk in de achterhoede van SSC’55 een foutieve terugspeelbal en komt Gerald Verhoef daardoor in kansrijke positie, maar hij verspeelt de bal. IFC blijkt toch de wat beter voetballende ploeg en weet via spelverdeler Ufuk Akkanoglu steeds tot fraaie aanvallen te komen. Na een halfuur belandt een vrije trap van Kevin Knippels in de kluts en schiet Boyd de Jong rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Met veel inzet en werklust weet SSC’55 de tegenstander van zich af te houden en krijgt het soms zelf ook een enkele kans. In de 40e minuut komt Sven Roosemalen, na een afvallende bal vanuit een hoekschop, in het bezit van de bal. Zijn inzet is echter te zwak om IFC-doelman Youri Verbaas in problemen te brengen. Het rustsignaal wordt gegeven bij een 0-0 stand.

In de tweede helft is het met name IFC dat op de trom slaat. Na een minuut of tien moet de SSC’55 defensie alle zeilen bijzetten om een aanval van IFC onschadelijk te maken. Doelman Melvin Gouw komt daarbij ver zijn doel uit, maar komt niet in het bezit van de bal. Een schot op het lege doel wordt omgezet in een hoekschop. Een vergelijkbare situatie ontstaat een kwartier later. Een hard ingeschoten bal kan door Rick Spijkers nog net op onnavolgbare wijze van de doellijn worden gehaald. SSC’55 komt in deze fase flink onder druk te staan, maar weet de schade op inzet en met het nodige geluk te beperken. De door de defensie slalommende Gerald Verhoef is niet koelbloedig genoeg om zijn actie voor IFC succesvol af te ronden. In de slotfase krijgt SSC’55 nog enkele kansjes en is het eerst Erwin v.d. Hoven die zijn hard genomen vrije trap vanaf een meter of twintig naast het doel ziet gaan. Daarna is er geen geluk als een hoekschop via een uitgestoken been tegen de paal belandt. SSC’55 mag uiteindelijk niet klagen met het gelijke spel. De tegenstander had het betere van het spel, maar de geel-zwarten verdienen een punt voor inzet en werklust.

Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij Dongen, aanvang 14.30 uur.