Tachos hervat competitie met klinkende zege op Lions

Foto: Kees Klerkx

Na het afsluiten van ’n lange winterstop en goede oefencampagne pakt Tachos de draad prima op en start 2020 met twee mooie overwinningen! Eerst werd de bekerwedstrijd tegen 1e divisionist GHV in winst omgezet en zaterdagavond werd de 2e helft van de competitie hervat met een sterke overwinning op LIONS (37–29).

Tachos kwam tegen Lions direct goed uit de startblokken, was vanaf het begin heer en meester en sloeg meteen een gat van vier goals: 8-4. Vooral door het ‘snelle handbal’, een sterke dekking en dit keer effectief met diverse spectaculaire goals, kon die voorsprong zelfs uitgebouwd worden tot zes doelpunten. Waar eerder de oefenwedstrijd nog werd verloren van dit team, daar ging Tachos nu anders te werk. Een iets andere speelwijze, een hoog tempo, snelle spelhervattingen en prachtige doelpunten lieten zien waar dit team toe in staat is. Na een ruststand van 17-13 in Waalwijks voordeel liet Tachos er na de pauze geen twijfel over bestaan dat er voor Lions weinig te halen viel en de 2 punten in Waalwijk zouden blijven.

Ook coach Mijalkovic was erg tevreden met deze goede teamprestatie – de uitvoering van het snelle handbal -, de mooie afrondingen en de spectaculaire ‘vliegertjes’. Sterk en geconcentreerd spelend van de 1e tot de laatste minuut kan dit een goede basis zijn voor de moeilijke uitwedstrijd a.s. zaterdag tegen het Beekse BFC dat momenteel op de 4e plaats staat. Tachos is vastberaden om tegen dit fysiek sterke team opnieuw een goede partij af te leveren en de ingezette inhaalrace voort te zetten. ‘Wanneer we erin slagen deze lijn door te trekken dan behoort een hoge eindrangschikking nog steeds tot de mogelijkheden!’