R.W.B. in slotfase naar ruime overwinning op PCP

WAALWIJK – RWB stond afgelopen zondag in de wedstrijd tegen het Bredase PCP met 2-0 voor. Bij de opening van de competitie speelde RWB destijds gelijk door in de allerlaatste minuut te scoren.

RWB was dus een gewaarschuwd team waarbij nog kwam dat PCP weer helemaal compleet was en RWB te maken heeft met een aantal blessures. De invallers bij RWB deden het overigens prima en met name JO19 speler Bas van Helvoirt speelde op de rechtsback positie een prima wedstrijd. In de eerste helft moest de ban gebroken worden door een eigen goal van PCP waarna Kevin Remie met een geplaatst afstandsschot de score naar 2-0 tilde. Voordat RWB in de slotfase van de eerste helft op 2-0 kwam was PCP een aantal keren gevaarlijk voor het doel van RWB gekomen, maar zelfs in een 1 op 1 situatie met Luuk van Beerendonk scoorde PCP niet. Ook vorige week tegen Waspik stond RWB met 2-0 voor, toen liet het Waspik teug komen in de wedstrijd, daar was RWB dus voor gewaarschuwd. Deze week liet RWB het zover niet komen, wat kwam doordat het een betere conditie heeft dan PCP.

Langzaam zakte PCP in de tweede helft door het ijs en toen Michael Roosenbrand er 3-0 van maakte was de beslissing gevallen. De laatste 5 minuten waren voor Alex Huijps, doordat hij te laat op de wedstrijdbespreking aanwezig was begon hij op de reservebank. In de slotfase liep hij de moegestreden achterhoede van PCP er tot drie keer toe uit en produceerde daarmee in 5 minuten een ware hattrick. Hiermee tilde Alex Huijps de 3-0 voorsprong naar een grote 6-0 overwinning.

Zondag 9 februari vervolgt RWB de competitie met een uitwedstrijd tegen VCW uit Wagenberg.