S.V. Capelle verslaat koploper ONI: 4-2

SPRANG-CAPELLE – S.V. Capelle voetbalde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark tegen koploper ONI uit ‘s Gravenmoer. De eerste helft was ONI duidelijk de bovenliggende partij en was het regelmatig gevaarlijk voor het Capelle doel.

Toch duurde het nog tot de 29e minuut voor de gasten op voorsprong kwam: Sander de Bont schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Even later een mooie actie van Sijmen Branderhorst, die vanaf de 16 meter met een schot Capelle weer op 1-1 bracht. Lang kon Capelle hiervan echter niet genieten: een minuut later verdedigde Capelle op de achterlijn niet attent en uit de hierop volgende voorzet schoot Floris Wouters ONI naar de 1-2. Deze stand bleef ook staan tot de rust.

De tweede helft kreeg S.V. Capelle gaandeweg meer grip op de wedstrijd. In de 57e minuut volgde dan ook de verdiende gelijkmaker: vanuit een corner van Ate Zijlmans kopte Sijmen Branderhorst de 2-2 binnen. Enkele minuten later een gevaarlijk moment voor het Capelle doel, maar de inzet van ONI werd goed geblokt. Hierna waren de betere kansen voor Capelle. Sijmen Branderhorst gaf een mooie pass op Tygo de Jong, die zijn inzet gepakt zag worden door de ONI doelman. Even later een inzet van Ate Zijlmans, die net voorlangs ging. In de 79e minuut volgde de voorsprong voor Capelle: via een lange bal werd Tygo de Jong in stelling gebracht, die de ONI doelman omspeelde en hierna de 3-2 binnen werkte. Kort hierna nog een gevaarlijk moment voor het ONI doel, waarbij Capelle dacht te scoren, maar vanwege hands werd deze treffer afgekeurd. Toch wist Capelle nog een keer te scoren. Bij de volgende aanval volgde een combinatie tussen Quinten van Caem en Tygo de Jong, waarna de laatste zorgde voor de 4-2 eindstand. Een mooie overwinning voor Capelle dat de punten goed kan gebruiken.

Komende zaterdag gaat Capelle op bezoek bij nummer laatst Vuren.