ACW atleten in de prijzen bij laatste cross van het seizoen

Op zondag 2 februari werd in het mooie bosgebied (de Duiventoren) tussen Dongen en Rijen de laatste cross van het seizoen van regio 13 georganiseerd door Atletiek Club Atledo.

Er werd gelopen met echt cross weer de hele tijd was het druilerig, met een temperatuur van rond acht graden. Het is een mooi parcours met modderige bospaden, heuvels en duinzand. De toeschouwers konden de atleten op een paar punten volgen. Vandaag konden de atleten de laatste punten bij elkaar lopen voor het eindklassement. De Pupillen-C mochten het eerste starten met een ronde van 1010 meter. Daarbij nam Atletiek Club Waalwijk meteen de eerste medaille mee naar huis.

Meisje Pupil-C Carlijn IJpelaar uit Kaatsheuvel werd bij deze cross 3e in de tijd van 4:59 minuten. Carlijn is bij de regio ook al zeker van een medaille in het eindklassement. Op vrijdag 14 februari worden de atleten gehuldigd. De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk wilde ook nog wat extra punten halen al was het voor de meeste atleten al duidelijk waar ze staan in het eindklassement. Ze liepen nu ook de zelfde ronden van 1110 meter als de pupillen. Daarbij was Jesse Vink Jongen -16 jaar uit Waalwijk super sterk bij zijn categorie werd hij 1e in de tijd van 3:34 minuten. In het totale veld werd hij 2e. Hij is al zeker van een 1e plaats in het eindklassement bij de Jongens -16 jaar. Lars van Ravenstein uit Waalwijk werd vandaag in de klasse +16 jaar 2e maar in het totaal 3e. Lars is in het eind klassement 1e bij de Jongens 16+. Evi van Bladel Dames Senioren uit Waalwijk liep de korte cross van 2020 meter daarbij werd ze 1e in de tijd van 8:15 minuten. Bente Maartens uit Waspik pas een Meisje Junioren-C ging de strijd aan bij de categorie Junioren-B. Die zijn 2 jaar ouder als Bente, die lopen langere afstanden. En die uitdaging durfde ze wel aan. Ze liep de afstand van 3030 meter in de tijd van 15:03 minuten. Daarbij werd ze netjes 2e.