S.V. Capelle verliest met 3-1 bij GDC

SPRANG-CAPELLE –  S.V. Capelle ging zaterdag voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op bezoek bij GDC in Eethen. De openingsfase was voor GDC dat enkele kansen kreeg, maar het net niet wist te vinden.

Halverwege de eerste helft kreeg Capelle een kans via Tygo de Jong, maar deze zag zijn schot over het GDC doel gaan. Even later schoot Sijmen Branderhorst in het zijnet. Hierna weer een fase met de betere kansen voor GDC. Op slag van rust werd het 1-0: bij een corner van GDC verdedigde Capelle niet attent, waardoor Jelle Bouman in vrije positie kon binnenkoppen.

Kort na de hervatting raakte GDC de paal van het Capelle doel. In de 55e minuut volgde echter wel de 2-0. Capelle leed slordig balverlies, waarna uiteindelijk Erik den Ouden hiervan profiteerde. Capelle ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer. Sijmen Branderhorst kreeg een goede kans, maar zijn inzet werd gered door de GDC doelman. In de 81e minuut volgde wel de 2-1: een mooie actie van Vicente Ndongala werd knap afgerond door Alfonso Ndongala. S.V. Capelle wist de gelijkmaker echter niet meer te maken en in de slotfase werd het nog 3-1 via Tom van Rijswijk.

Komende zaterdag speelt S.V. Capelle thuis tegen koploper ONI. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op het Mandemakers Sportpark.