RKC op zoek naar tweede thuisoverwinning tegen goed draaiend sc Heerenveen

Foto: RKC Waalwijk Alexander de Peffer

Vorig week boekte RKC de eerste uitoverwinning van het seizoen en vandaag krijgt het de kans om hier in eigen huis een goed vervolg aan te geven. Om 14.30 uur zal RKC het opnemen tegen sc Heerenveen, de huidige nummer zes van de Eredivisie. Met een overwinning kan RKC goede zaken doen en weer helemaal aansluiten bij ploegen als ADO, VVV en PEC.

De laatste weken hebben er voor gezorgd dat RKC de aansluiting lijkt te hebben gevonden met de ploegen boven zich en dat het vertrouwen flink is toegenomen. Vorige week stond de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht op het programma en de Geelblauwen wisten daar een zeer knappe 0-1 overwinning uit het vuur te slepen. Beide ploegen kregen het niet echt voor elkaar om tot grote kansen te komen en het werd op een gegeven moment ook wel duidelijk dat die ploeg die zou scoren ook de wedstrijd zou gaan winnen. In de 69e minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd voor RKC. Clint Leemans draaide een vrije trap gevaarlijk het strafschopgebied in en Melle Meulensteen wist de bal vervolgens knap binnen te koppen. Door dit doelpunt won RKC de wedstrijd, waardoor het met een positief gevoel kan toeleven naar de wedstrijd van morgen.

sc Heerenveen

Vandaag is sc Heerenveen de tegenstander van RKC. De Superfriezen draaien volop mee voor de plekken die aan het eind van het seizoen recht geven op Europees voetbal. Johnny Jansen heeft zijn ploeg goed aan het voetballen gekregen en de selectie beschikt tevens over een aantal grote talenten die zich dit seizoen al goed hebben laten zien. Zo wisten aanvallers Chidera Ejuke en Jens Odgaard allebei al zes keer te scoren.

Head-to-Head

De balans tussen beide ploegen is in het voordeel van sc Heerenveen. Zij wisten 22 van de 38 ontmoetingen te winnen. De wedstrijd eindigde 9 keer in en gelijkspel en 7 keer wist RKC te winnen. De laatste overwinning op sc Heerenveen dateert van 17 november 2012. Door twee doelpunten van Florian Jozefzoon wist RKC met 0-2 te winnen in Friesland.

Arbitrage

De wedstrijd zal vanmiddag onder leiding staan van scheidsrechter Marc Nagtegaal. De leidsman wordt geassisteerd door de heren Boonman en Vandeursen. Vierde official is de heer Hensgens, VAR en AVAR zijn de heren Lindhout en Beijer.

Bron: RKC Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen