Bubbels en confetti voor jeugdkampioenen V.C. Atak’55

Zaterdag 7 december werden beide B jeugdteams van volleybalvereniging V.C. Atak’55 uit Waspik officieel kampioen in de najaarscompetitie. Met bubbels en confettikanonnen is de winst gevierd. Tezamen met de promotie van het C meisjesteam en de vele Atak thuisoverwinningen brachten de kampioenen het Waspikse sportcentrum de hele dag in opperbeste stemming.

Investering in opleiding en begeleiding betaalt zich uit

De investering in opleiding en begeleiding van de Atak jeugd is terug te zien. Zowel het meisjesteam als het gemengde team van de jeugd in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, zijn kampioen geworden. Het bleef tot de laatste wedstrijden spannend. De meiden wonnen hun competitie uiteindelijk door een overtuigende 3-1 overwinning op hun directe concurrent Jola Olympus uit Made. Het gemengde team pakte in Gorinchem precies het benodigde puntje. “Winst is winst! Uit ervaring weet ik dat je in je leven maar een klein aantal kampioenswedstrijden speelt, dus het is echt een heel knappe prestatie wat onze jeugd hier voor de tweede keer heeft neergezet”, zegt een trotse voorzitter Mark van Gulik. Vorig jaar rond deze tijd werden de leden van deze teams namelijk ook al kampioen, toen nog in de C jeugd competitie. Ook bij de huidige eerstejaars C jeugd van 11 tot 13 jaar is in de beide teams grote vooruitgang geboekt. Het meisjesteam maakte nu al promotie en speelt in het nieuwe jaar dus een klasse hoger. Net als het gemengde C team dat met groot doorzettingsvermogen en inzet van trainers flinke vooruitgang boekt, vierden zij zaterdag een 4-0 overwinning.

Nieuwe leden van buiten Waspik

Atak heeft een regio functie. Er is het afgelopen jaar weer een aantal nieuwe jeugdleden van buiten Waspik bij gekomen. “Die nieuwkomers vonden snel al hun draai in hun nieuwe teams. Ze worden ook echt als een aanwinst voor de vereniging beschouwd, de betrokkenheid en loyaliteit binnen de teams is groot. Maar bij Atak blijven we altijd op zoek naar jeugd, met name naar sportieve jongens. Iedereen die wil weten of volleybal bij Atak wat voor hun is, mag in elk geval een aantal keer gratis komen meetrainen,” nodigt Mark van Gulik uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen