Zwemmers WZV zeer succesvol tijdens Regionale Brabantse Winterkampioenschappen Zwemmen

De Regionale Brabantse Winterkampioenschappen Zwemmen, die werden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven, waren voor WZV een ongekend succes.

De 16 zwemmers, die zich met 100 individuele en 10 estafette limieten wisten te kwalificeren voor dit toernooi, kwamen naar huis met maar liefst 18 medailles (1x Goud, 10x Zilver en 7x Brons), 79 Clubrecords en 78 PR’s. WZV bestaat bijna 100 jaar, maar ik denk niet, dat deze hoeveelheden al eens eerder in de historie van deze club tijdens een kampioenschap zijn bereikt.

  • Viviënne Bosch won persoonlijk 7 medailles (1x Goud, 3x Zilver en 3x Brons). Haar gouden race op de 50m rugslag was ook meteen haar mooiste. Ze won zilver tijdens de 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 100m rugslag en brons tijdens de 50m schoolslag, 100m wisselslag en 400m wisselslag.
  • Maikel Blijlevens won 5 individuele medailles (3x Zilver en 2x Brons). Hij verpulverde op alle zwemnummers, waaraan hij deelnam, zijn persoonlijke records. De grootste winst boekte hij daarbij tijdens de 200m wisselslag. Hij greep naar het zilver bij de 50m rugslag, 100m rugslag en 200m rugslag en naar het brons bij de 100m wisselslag en 200m wisselslag.
  • Jort Hoppenbrouwers won zelf 2 medailles (2x Brons). Dat gebeurde bij de 50m vrije slag en 50m schoolslag.
  • Het gemengde estafetteteam, gevormd door Kenza van Kapel, Jort Hoppenbrouwers, Viviënne Bosch en Maikel Blijlevens, won 2x Zilver tijdens de 4x50m vrije slag en de 4x50m wisselslag.
  • Het jongens estafetteteam, bestaande uit Chris Geers, Jens Hoppenbrouwers, Jort Hoppenbrouwers en Maikel Blijlevens, won 2x Zilver tijdens de 4x 100m wisselslag en 4x 100m vrije slag.
  • Nagenoeg alle WZV-zwemmers droegen bij aan het totstandkomen van de 79 Clubrecords. Het voert te ver om op de details van alle clubrecords in te gaan. Diverse malen werden records, die inmiddels 18 tot 20 jaar hadden stand gehouden, uit de boeken gezwommen door de individuele en estafette zwemmers.
  • De grootste vooruitgang werd geleverd door Jens Hoppenbrouwers, gevolgd door Maikel Blijlevens, Jort Hoppenbrouwers, Viviënne Bosch, Kenza van Kapel, Duuk Dollekens, Chris Geers en Isabel van Alebeek.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden