SSC’55 wint ook van GSC/ODS uit Dordrecht

In een drieluik van achtereenvolgende thuiswedstrijden ontving SSC’55 afgelopen zaterdag fusieclub GSC/ODS uit Dordrecht op Sportpark Van Wijlen. Het was de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd. SSC’55 is bezig aan een goede reeks, terwijl de bezoekers uit de laatste wedstrijden geen punt meer haalden. De wekelijkse uitslagen in deze 4e klasse zijn zo goed als onvoorspelbaar.

Evenals bij alle andere wedstrijden wordt direct na de aftrap 1 minuut stil gestaan bij het racisme dat kennelijk moeilijk is uit te bannen uit onze samenleving en uit de voetbalsport in het bijzonder. Hierna zet SSC’55 de tegenstander direct onder druk. Het is echter Jeffrey Gooshouwer die voor de bezoekers aan de andere kant de grootste kans krijgt. Hij verprutst een vrije kopkans vlak voor doel. SSC’55 leidt de dans en komt tot diverse mooie aanvallen. Nadat eerst Thimo v.d. Laar de bal nog rakelings langs de paal werkt is het in de 15e minuut Erwin v.d. Hoven die vanuit een scrimmage de bal in het doel weet te krijgen, 1-0. Even later mist Thimo v.d. Laar een opgelegde kans om de score uit te breiden. Vlak voor doel schiet hij de bal naast. In de 25e minuut volgt een rush van Maik Kemmeren die vervolgens Frank ter Schiphorst in de gelegenheid stelt om 2-0 binnen te werken. De thuisploeg heeft het heft in deze eerste helft stevig in handen en houdt de voorsprong vast tot de pauze.

Ook na de hervatting blijft SSC’55 de aanval zoeken. Een prachtig indraaiend schot vanaf de zijkant door Erwin v.d. Hoven belandt op de tweede paal. Twee minuten later vindt Frank ter Schiphorst na een voorzet van v.d. Hoven wel het net en zet SSC’55 op een riante 3-0 voorsprong. Hierna lijkt de thuisploeg het enigszins voor gezien te houden en laat zich terugzakken. GSC/ODS put hieruit toch nog enige moed en komt tot enkele aardige aanvallen. In de 67e minuut grijpt Jordi Toes onreglementair in als een doorgebroken speler van de bezoekers de weg naar het doel heeft gevonden. Dat levert Toes een rode kaart op. Tien minuten later moet doelman Melvin Gouw in actie komen op een gevaarlijke inzet. Hij weet deze knap te pareren. Vlak voor het einde wordt na een lange periode van afwezigheid Boyd de Jong voor SSC’55 in het veld gebracht. In de slotfase moet Melvin Gouw nog een keer redding brengen na een vrije schop van GSC/ODS, maar de drie punten blijven in de Vrijhoeve. Zo wint SSC’55 driemaal op rij en houdt het op een gedeelde derde stek aansluiting bij de koplopers.

Komend weekend is SSC’55 vrij, daarna volgt op zaterdag 7 december de thuiswedstrijd tegen Berkdijk, aanvang 14.30 uur.

• Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.