RKC Waalwijk speelt gelijk tegen FC Emmen door te scoren in de 96e minuut!

Om 14.30 uur werd er vanmiddag afgetrapt bij de wedstrijd tussen RKC en FC Emmen. Het Mandemakers Stadion was zeer goed gevuld en met een mooie sfeeractie werden de spelers welkom geheten door de fans. RKC kreeg deze middag de kans om tegen een directe concurrent de achterstand op de ranglijst te verkleinen.

De 1e minuut van de wedstrijd stond in het teken van de strijd tegen racisme en discriminatie. Zo werd er deze minuut niet gespeeld en kwam er applaus vanaf de tribunes. Na deze minuut werd de bal echt aan het rollen gebracht en was het in de openingsfase vooral aftasten voor beide ploegen. In de 10e minuut viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Saïd Bakari maakte een goede actie naar binnen en vond vervolgens Darren Maatsen. Laatstgenoemde kon uithalen, maar zijn schot ging via een Emmenaar in het zijnet. Twee minuten later was RKC weer gevaarlijk en ditmaal via Sylla Sow. Hij werd gevonden door een goede voorzet van opnieuw Bakari, maar het schot uit de draai van Sow ging naast.

Op het kwartier waren het de bezoekers die met hun eerste beste kans de score opende. Kolar werd de diepte ingestuurd en hij kon de bal vervolgens terugleggen naar de rand van het strafschopgebied. De Leeuw stond daar klaar om aan te leggen en via het been van Hans Mulder belandde de bal in het doel. De Geelblauwen kregen in het vervolg van de eerste helft kansen via Kevin Vermeulen en Dylan Vente om op gelijke hoogte te komen, maar beide keren lukte dit niet. In de 40e minuut leek RKC te counteren richting de gelijkmaker. Maatsen omspeelde Dennis Telgenkamp en tikte binnen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. De ruststand bleef dus onveranderd: 0-1.

De tweede helft van de wedstrijd begon slordig. Beide ploegen leden veel balverlies en het was lang wachten voordat er weer een kans te noteren viel. In de 64e minuut werd RKC gevaarlijk via Clint Leemans maar zijn schot miste kracht. Drie minuten kregen de Waalwijkers opnieuw een grote kans en nu was het Daan Rienstra die Telgenkamp niet wist te passeren en de rebound van Sow ging vervolgens over.

Na 75 minuten voetballen werd de opdracht van RKC nog moeilijker nadat Mulder zijn tweede gele kaart ontving en mocht vertrekken. De rode kaart had geen invloed op de wissels van Fred Grim die er enkele minuten later voor koos om de van een blessure teruggekeerde Mario Bilate in te brengen. Dit deed de ploeg zichtbaar goed, want de thuisploeg werd een aantal keer zeer gevaarlijk.

In de laatste tien minuten drukte RKC de bezoekers terug op eigen helft en was het Bilate die meerdere keren in schietpositie kwam, maar het leverde helaas niet de gelijkmaker op. RKC begon een slotoffensief en forceerde meerdere corners. Het verlossende en verdiende doelpunt kwam uiteindelijk in de 96e minuut. Een verre inworp van Vente kon worden verlengd door Delcroix en vervolgens was het Sow die de bal bij de tweede paal wist binnen te werken: 1-1. Direct na het doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde en weet RKC één punt uit het vuur te slepen.

Bron: RKC Waalwijk