SSC’55 doet goede zaken bij IFC

Zaterdag toog SSC’55 naar Hendrik-Ido-Ambacht voor de wedstrijd tegen IFC. Deze voor SSC’55 onbekende tegenstander draait momenteel mee in de subtop. Het zondag-team komt uit in de hoofdklasse. Voor SSC’55 is het door de vele blessures vrijwel wekelijks improviseren met welke formatie en opstelling het aan de start moet verschijnen. Het is dan ook een lastige opgave om vastigheid in het spel op te bouwen.

In het eerste kwartier zien we een fanatiek aanvallende thuisploeg die moeilijk lijkt af te stoppen. Toch komt het enige gevaar uit een schot net buiten de 16 meter, dat door doelman Melvin Gouw vakkundig onschadelijk wordt gemaakt. Hierna krijgt SSC’55 meer vat op het spel. In de 16e minuut lijkt SSC’55 op voorsprong te komen als Sven Roosemalen uit een assist van Frank ter Schiphorst vrij voor de keeper verschijnt, maar hij plaatst de bal net naast het doel. SSC’55 ontwikkelt een licht veldoverwicht en weet diverse aardige kansen te creëren, maar die sorteren vooralsnog geen effect. Ook IFC krijgt wat kansen, maar doelman Melvin Gouw staat de beslissende uithaal steeds in de weg. Vlak voor rust komt de thuisploeg goed weg als een mislukte voorzet van Jeroen Kerstens op de lat belandt.

SSC’55 krijgt direct na de hervatting een domper te verwerken. Vanuit een rommelige situatie voor het doel weet IFC de openingstreffer te scoren, 1-0. De geel-zwarten laten het er niet bij zitten, waardoor een gelijk opgaande strijd ontstaat, die qua spelniveau de middelmaat weliswaar niet ontstijgt, maar voor de toeschouwers toch een aardig potje voetbal oplevert. In de 61e minuut haalt een verdediger van IFC Frank ter Schiphorst onderuit in het strafschopgebied. Erwin v.d. Hoven schiet vanaf de stip onberispelijk raak, 1-1. Direct hierna scoort IFC via een onreglementaire handsbal tegen; deze treffer wordt dan ook afgekeurd. Even later plaatst Sven Roosemalen een schot, dat binnen de 16 meter tegen de arm van een IFC speler aankomt, waardoor SSC’55 opnieuw een strafschop krijgt toegekend. Erwin v.d Hoven kiest nu een andere hoek en zet de geel-zwarten op voorsprong, 1-2. Drie minuten later neemt Frank ter Schiphorst een vrije schop van Erwin v.d Hoven direct op de slof. De bal verdwijnt in de lange hoek in het doel, 1-3. In de laatste 20 minuten probeert IFC aansluiting te vinden en krijgt daar ook diverse mogelijkheden voor. SSC’55 houdt stand en neemt 3 belangrijke punten mee naar huis.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 op Sportpark Van Wijlen de thuiswedstrijd tegen Dongen. Aanvang 15.00 uur.