SSC’55 komt tekort tegen Olympia’60

In de 4e klasse wil het nog niet zo vlotten met SSC’55. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Olympia’60 moet SSC’55 het doen met 7 punten uit 5 wedstrijden. De tegenstander van afgelopen zaterdag noteert twee punten meer en draait mee in de top van de ranglijst. SSC’55 heeft al een aantal weken te kampen met blessures, waardoor diverse basisspelers ontbreken.

Kort na de aftrap is er enige tijd oponthoud als doelman Stephan Kragten een blessure oploopt bij een aanval van SSC’55. In de 8e minuut komen de geel-zwarten op achterstand als Jordi Toes zich de kaas van het brood laat eten en Dennis Aarts in de gelegenheid stelt om 0-1 aan te tekenen. Direct hierna krijgt Berry Donders aan de andere kant een fraaie kans, maar hij stuit op doelman Kragten. SSC’55 heeft wederom veel moeite de bal in de ploeg te houden en speelt daarmee de tegenstander in de kaart. Na ruim een kwartier is de gelijkmaker dichtbij, maar de scherpe inzet van Frank ter Schiphorst kan ternauwernood worden weggewerkt. Olympia’60 krijgt vervolgens diverse mogelijkheden die in de 37e minuut leiden tot een doelpunt. Vanuit een hoekschop stuit de bal in de kluts op en weet Elroy Vereggen net langs de paal in te koppen, 0-2. Dit is tevens de ruststand.

Direct na de hervatting komt SSC’55 knap terug. Bij een aanval tast de defensie van Olympia’60 volledig mis en schiet Erwin v.d. Hoven de aansluitingstreffer tegen de touwen, 1-2. SSC’55 is in deze fase sterker en creëert diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Die komt er uiteindelijk in de 62e minuut door Erwin v.d. Hoven, die uit een afgeslagen aanval 2-2 binnen schiet. De vreugde is in deze enerverende tweede helft echter van korte duur. Vrijwel direct na de aftrap is het Nick van Wanrooij die een snelle tegenaanval afrondt en 2-3 op het bord laat zetten. In het laatste halfuur zet SSC’55 nog wel alles op alles om er tenminste nog een punt uit te slepen en krijgt hiervoor ook nog wel mogelijkheden, maar Olympia’60 trekt de overwinning tenslotte over de streep. Voor SSC’55 blijft het enigszins kwakkelen en zoeken naar de juiste formatie en speelwijze.

Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij IFC in Dordrecht, aanvang 15.00 uur.